Florin Cîțu, gafă de proporții în Parlament, înainte de votul pe moțiune. Arată că nu mai are nimic de pierdut

Iancu Andreea, Mihai Roșoiu 05.10.2021, 14:29
Florin Cîțu, gafă de proporții în Parlament, înainte de votul pe moțiune. Arată că nu mai are nimic de pierdut

Lupta din Parlament este una în plină desfășurare, actualul Executiv aflându-se la un punct de cotitură în timp ce se pregătește votul pe moțiunea de cenzură. Taberele s-au conturat în urma discursurilor susținute la tribună, fiind așteptat rezultatul final în urma opțiunilor ce urmează să fie exprimate de parlamentari. Dincolo de unele mesaje scandate de opoziție și de gestul machetei cu Superman a reprezentanților PSD, ceea ce a atras atenția asupra discursului pe care Florin Cîțu, încă premierul României, l-a susținut este o gafă făcută de către politician înainte de votul pe moțiune. Aceasta demonstrează că prim-ministrul nu mai are nimic de pierdut.

Gafă de proporții în discursul lui Florin Cîțu, înainte de votul pe moțiune. Ce afirmație nepotrivită a făcut premierul

S-au rostit vorbe dure și acide pe parcursul discursurilor susținute la tribuna Parlamentului, astăzi, într-o zi în care se decide soarta actualului Guvern. Președintele ales al Partidului Național Liberal și cel care deține funcția de prim-ministru al României, Florin Cîțu, a adus numeroase critici la adresa foștilor parteneri de coaliție, USR-PLUS, printre care s-a strecurat și o afirmație complet nepotrivită, ce poate fi considerată o gafă de exprimare în discursul lui Florin Cîțu, înainte de votul pe moțiune. Se pare că actualul premier al țării nu mai lasă loc de negocieri prin poziționarea sa față de USR-PLUS.

Discursul prim-ministrului Cițu, presărat cu expresii în limba engleză, a avut însă și o afirmație nepotrivită, din cauza utilizării termenului de „bipolar” într-un mod peiorativ. Folosirea expresiei „partid bipolar” s-a dorit a fi o ofensă politică, însă a adus, de fapt, injurii la adresa persoanelor care suferă de bipolaritate, o afecțiune psihică serioasă. Astfel, premierul a încercat să atragă atenția asupra gestului USR-PLUS de a pleca din coaliția de guvernare și a da mâna cu opoziția împotriva propriului Executiv.

Dragi români, ați votat un partid bipolar. Ei spun că sunt în coaliție, dar votează pentru căderea guvernului, alături de PSD, a fost o parte din discursul premierului Cîțu.

Florin Cîțu, gafă de proporții în Parlament, înainte votului pe moțiune
Se decide soarta Guvernului condus de Florin Cîțu foto – Inquam

Fragmente din discursul liderului PNL, actualul șef al Guvernului

În restul discursului exprimat la tribuna parlamentară de către șeful Executivului, Florin Cîțu a încercat o serie de replici acide și ironice la adresa foștilor parteneri de coaliție, marșând pe ideea că votul pentru moțiunea de cenzură reprezintă acceptarea faptului că miniștrii USR-PLUS au eșuat la guvernare. Criza sanitară, problemele din sectorul financiar și situația dificilă din sistemul de sănătate au fost puse în cârca USR-PLUS pe parcursul afirmațiilor făcute de Florin Cîțu în fața parlamentarilor.

Astăzi a murit moralitatea. Dragi români, ați fost trădați. USR votează alături de PSD, se poate să fie mai josnici de atât liderii USR? S-au aliat cu socialiștii și neofasciștii.

Dragi români, vă cer scuze că am crezut în USR. Adevărata lor față e cea de azi, și am văzut-o încă din 2016. Tovarășul cu spirală și Vasile Dâncu, ce imagine!

Responsabilitatea pentru tot ce urmează e a USR: dobânzi, pandemie, curs. La PSD e de înțeles, Dar USR votează o moțiune de cenzură care spune despre proprii miniștri că sunt incompetenți
Drulă, cum era aia cu zombie politic? Azi votezi o moțiune care spune că ești incompetent.

Trebuia să fi demis miniștrii USR mult mai devreme și poate azi aveam câțiva km de autostradă, poate nu eram în situația asta cu pandemia. Am tolerat o echipă de incompetenți mai mult decât era cazul. Nu voi mai permite așa ceva.

USR și-a bătut joc de sistemul de sănătate. Au avut bani, au avut tot ce au dorit, dar nu au pregătit valul 4. Este un atentat la sănătatea românilor, un gest criminal.

I-am văzut pe USR-iști în piață lângă AUR. Ați sabotat șansa dreptei de a avea o guvernare stabilă, ați mers alături de antisemiți și neonaziști.

Urmăriți Impact.ro și pe