Florin Cîțu amenință că vor fi remaniați și alți miniștri. ”Urmează și celelalte evaluări”

Nicu Stan 09.07.2021, 18:08
Florin Cîțu amenință că vor fi remaniați și alți miniștri. ”Urmează și celelalte evaluări”

Florin Cîțu amenință că vor fi remaniați și alți miniștri. ”Urmează și celelalte evaluări”. Premierul l-a revocat din funcție, joi, pe Alexandru Nazare, ministrul de Finanțe.

Cabinetul lui Florin Cîțu tremură. Acesta spune că urmează și alte remanieri de miniștrii. Ce așteaptă premierul

Premierul Florin Cîțu avertizează că vor fi remaniați și alți miniștri în urma evaluărilor pe care le-a comandat.

După ce l-a revocat, joi, pe ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, premierul spune acum că așteaptă rezultatele altor evaluări ale miniștrilor din cabinetul său. În funcție de aceste avaluări va anunța dacă se vor face și alte schimări în Guvern.

Alexandru Nazare, remaniat din functia de ministru al Finantelor de Florin Citu
Alexandru Nazare, remaniat din functia de ministru al Finantelor de Florin Citu

PNL-ul s-a strâns la Vâlcea

Ajuns la Vâlcea, acolo unde membri PNL se întâlnesc pentru a-și alege liderul, Florin Cîțu a făcut câteva precizări legate de secretarul de stat din Ministerul Sănătății care a fost eliberat din funcție de către el, la mai puțin de 24 de ore de la numire.

“Acolo au fost două probleme. De pocedura, nu a fost respectată rocedura și nu avea cum să rămână această numire. A două, este vorba de protocol. La ministerul Sănătății aveam șase secretari de stat, al șaselea era pentru Partidul Național Liberal. Așteptăm reorganizarea ministerului, mi s-a promis că va fi făcută în scurt timp, și apoi va fi numit un al șaselea secretar de stat”, a comentat Florin Cîțu.

Florin Cîțu așteaptă evaluările ca să vadă dacă se pune problema altor remanieri

De asemenea, Florin Cîțu a amintit că se va decide dacă vor fi schimbați și alți miniștrii din cabinetul său după ce vedea rezultatele evaluărilor.

“Când voi avea rezultatele, voi anunța. Ceea ce spun, aia și fac. Am spus că fac evaluarea. Vor urma și celelalte. Astăzi voi prelua atribuțiile ministerului Finanțelor Publice. Sunt câteva proiecte care sunt întârziate. Deja marți am câteva întâlniri la Guvern, cu mai multe instituții pentru a le demara”, a mai spus Florin Cîțu.

De ce ar fi fost revocat Alexandru Nazare

Prim ministrul a lăsat să se înțeleagă că revocarea de la ministerul de Finanțe nu s-au datorat ministrului remaniat, Alexandru Nazare, ci că acesta ar fi întârziat anumite proiecte asumate de Guvern.

Măsurile pe care le-a luat acest Guvern și modul în care am acționat în ultimul an și jumătate au făcut să crească veniturile la buget. Aici sunt implicați mai mulți factori. Sunt proiecte care sunt întârziate, le veți vedea în perioada următoare accelerate. Sunt lucruri pe care ni le-am asumat și prin PNRR și prin Programul de Guvernare și care nu trebuie să fie întârziate”, a spus Florin Cîțu.

Urmăriți Impact.ro și pe