Ministru de Finanțe, noi declarații despre rectificarea bugetară. Unde se duc cei mai mulți bani

Redacția IMPACT 15.04.2020, 16:46
Ministru de Finanțe, noi declarații despre rectificarea bugetară. Unde se duc cei mai mulți bani

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu face declarații cu privire la rectificarea bugetară. Precizările lui Florin Cîțu au avut loc cu o jumătate de oră înainte de ședința de Guvern în care ar trebui să fie discutată și aprobată rectificare bugetară.

Declarațiile lui Florin Cîțu, Ministrul Finanțelor Publice

 

„În special Sănătatea primește mai mulți bani și Munca, dar rectificarea se face în principal pentru Sănătate. Dar și la șomaj tehnic trebuie alocați mai mulți bani. (…) Trebuie să ne împrumutăm, veniturile de la buget au scăzut. Este clar că și noi, prin măsurile pe care le-am luat, am încurajat. Știu că sunt unele companii care ar fi trebui să plătească și am făcut acest apel la companiile care pot să plătească, să plătească, iar altele nu aveau cum”, a declarat Florin Cîțu.

Rectificarea buegtara prevede ca mai mulți bani să meargă la Ministerul Sănătății și la Ministerul Muncii. Mai exact, la Ministerul Muncii, bugetul se majorează cu 8,1 miliarde de lei. La Ministerul Sănătății, bugetul crește cu 3,8 miliarde de lei.

-În urma rectificării bugetare, deficitul ajunge la 6,7%. 

-Economia va avea o contracție de 9% din PIB

Ministrul Finanțelor Publice a declarat miercuri că taxele și dobânzile nu vor crește și nu se intenționează acest lucru.

„În niciun caz nu vom crește taxe și dobânzi în acest an pentru că ar însemna o frână majoră pentru companii și pentru toată lumea. Mergem contrar acestei idei”, a transmis Florin Cîțu.

Urmăriți Impact.ro și pe