Florin Cîțu aruncă vina pe directorii de spitale pentru reducerea numărului de paturi de la terapie intensivă: „Ministerul Sănătății să vină cu soluții”

Alexandrina Toader 16.03.2021, 16:00
Florin Cîțu aruncă vina pe directorii de spitale pentru reducerea numărului de paturi de la terapie intensivă: „Ministerul Sănătății să vină cu soluții”

Florin Cîțu aruncă vina pe directorii de spitale. Premierul României dă vina pe directorii de spitale pentru reducerea numărului de paturi de terepie intensivă. Prezent la Craiova, prim-ministrul a anunțat, din nou, că va crește numărul de paturi ATI la cel puțin 1600.

Florin Cîțu aruncă vina pe directorii de spitale

Am fost la întâlnirea CNCCI duminică, iar informațiile nu au fost foarte bune. Numărul de paturi din ATI scăzuse de la începutul acestui an. Am spus clar că nu vreau să văd acest lucru, dar unii manageri de spitale au decis că trebuie să le reducă. De aceea am decis să creștem la 1.600 numărul de paturi ATI în perioada următoare. Nu lipsesc resursele. Sunt resurse necesare pentru a crește numărul de paturi. Ministerul Sănătății să vină cu soluții, să crească numărul la 1.600. Ieri știu că au avut o întâlnire, încă nu am avut o discuție cu ministrul Sănătății, dar am cerut inspecției să meargă în fiecare spital și să vadă situația reală. Acum sunt 1.408 paturi, a declarat premierul la Craiova.

Premierul spune că este foarte important să fie păstrate regulile de prevenire a viruslului Sars Cov-2 în contextul în care, în fiecare zi, apare un nou oraș cu prag de peste trei la mia de locuitori. În plus, a spus că în prezent, campania de vaccinare merge bine.

Încercăm să nu existe niciun loc liber. De ce m-am supărat acum o săptămână când am văzut că existau la Timișoara 20.000 de locuri libere. Nu putem avea așa ceva(…) Obiectivul rămâne ca până la sfârșitul lunii septembrie să vaccinăm 10,4 milioane de români. Asta înseamnă 70% din populație. Atunci am putea spune că trecem în partea cealaltă a pandemiei. Sunt semne că ar putea fi mai devreme, dar ținta rămâne septembrie, a mai spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu a mai spus că își dorește ca economia să rămână deschisă, dar menținerea deschisă depinde „de noi”.

Florin Citu arunca vina pe directorii de spitale
Florin Citu

Florin Cîțu susține continuarea vaccinării cu AstraZeneca din România

Din ce în ce mai multe țări europene au decis suspendarea folosirii serului de la AstraZeneca, cum ar fi Germania, Franţa, Italia şi Spania, care nu mai administrează vaccinul din cauza unor suspiciuni legate de apariția unor tromboze la persoanele imunizate cu el. În schimb, România a hotărât să utilizeze în continuare serul companiei AstraZeneca iar premierul spune că aceasta este o decizie bună.

Sunt 230.000 de români care s-au vaccinat cu AstraZeneca și sunt bine. A fost o decizie luată de specialiști să continuăm vaccinarea. Este o decizie bună, dacă vă uitați la ce spune Agenția Europeană a Medicamentului. Campania de vaccinare trebuie să continue. Beneficiile vaccinării sunt clare peste tot în lume. Unde s-a reușit o vaccinare rapidă am văzut o scădere a numărului de persoane care s-au infectat, a declarat Florin Cîțu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags: