Dr. Tudor Ciuhodaru, mesaj tranșant despre vaccinul AstraZeneca: „Ne-au mințit că acel lot nu există în România. După o astfel de minciună trebuie să pleci”

Elena Avramescu 16.03.2021, 11:42
Dr. Tudor Ciuhodaru, mesaj tranșant despre vaccinul AstraZeneca: „Ne-au mințit că acel lot nu există în România. După o astfel de minciună trebuie să pleci”

Dr. Tudor Ciuhodaru, mesaj tranșant despre vaccinul AstraZeneca. În decursul zilei de ieri, dr. Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul Clinic de Urgență ”Nicolae Oblu” din Iași dar și eurodeputat PSD, a declarat că îi este extrem de greu ca să-i mai crezi pe oficialii din România, după ce ne-au spus că locul ABV 2856 nu mai există în România. Prin urmare, multe dintre aceste afirmații sunt puse sub semnul întrebării.

Dr. Tudor Ciuhodaru, mesaj tranșant despre vaccinul AstraZeneca

În primul rând, este un principiu medical, primum non nocere, în primul rând să nu faci rău, așa cum aș folosi eu un medicament expirat, că poate este bun. Îmi aduc aminte de acele declarații că vaccinul este sigur și eficient și sunt doar precauții, de aia l-au retras doar temporar.

Aici este pentru mine o mare durere și cred că toți cei care ne-au mințit că acel lot ABV 2856 nu există în România ar trebui să plece, pentru că încrederea populației este zero în acest moment. Putem să ne întrebăm ce loturi mai pun probleme, care este numărul real de cazuri infectate, care este situația medicală în România. După o astfel de minciună mare cât Casa Poporului, trebuie să pleci, a spus medicul Tudor Ciuhodaru.

Atunci când a fost întrebat dacă România ar trebui să suspende total vaccinarea cu AstraZeneca, medicul a afirmat că atunci când se discută despre viața oamenilor, nu merge cu cârpeli și improvizații. Iar în momentul în care ai momente de suspiciune, se vine cu măsuri concrete.

Dr. Tudor Ciuhodaru, mesaj transant despre vaccinul AstraZeneca
Dr. Tudor Ciuhodaru

Aici vorbim despre viața oamenilor, nu de cârpeli și improvizații. Există vreo dovadă? S-au făcut necropsii, s-a arătat care este problema exactă? Există cauze clare că nu există nici un fel de legătură între aceste lucruri? Când vorbim despre viața oamenilor, nu merge cu cârpeli și improvizații. În momentul în care ai cea mai mică suspiciune și vedem Danemarca, Islanda, Norvegia au suspendat total, iar alte țări au interzis parțial această imunizare cu un astfel de lot, tocmai pentru a-și proteja cetățenii și a avea cea mai bună soluție în cunoștință de cauză, după cercetări amănunțite în ceea ce privește administrarea unei astfel de soluții de imunizare. Când ai o suspiciune, vii cu măsuri concrete.

În plus, atunci când un jurnalist a precizat că OMS a transmis că nu există nici un motiv pentru a nu utiliza vaccinul AstraZeneca și că pentru moment nu a fost găsită nici o legătură de tip cauză-efect între vaccin și formarea de cheaguri de sânge, Tudor Ciuhodaru a mai avut ceva de spus.

Eu cred că trebuie luate de fiecare dată în considerare informațiile oficiale, dar vă reamintesc că au fost multe contradicții de-a lungul acestei pandemii, legate chiar de aceste instituții, care ne-au dat informații contradictorii la un moment dat. Mai țineți minte, că masca nu e bună, că nu știu ce nu mai trebuie făcut. Așa că atunci când e vorba de riscuri și beneficii, lucrurile acestea trebuie foarte clar evaluate. Și apoi, cum să vă spun, e greu să-i mai crezi pe oficialii din România, după ce ne-au spus că ABV 2856 nu mai există în România, când ne spun diverse rate de infectare, pe care nu le mai înțelege nimeni. În contextul acesta, multe dintre aceste afirmații sunt puse sub semnul întrebării, potrivit rfi.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...