Un deputat PNL îl acuză pe Florin Cîțu că l-a demis pe ”unul dintre ultimii eroi în viață ai neamului românesc”. Cum și-a explicat premierul decizia, citiți în articolul de mai jos.
Un deputat PNL l-a acuzat pe premierul României, Florin Cîțu, că a demis pe ”unul dintre ultimii eroi în viață ai neamului românesc”. Care este motivul pentru care premierul a recurs la demiterea lui Octavian Bjoza, îl puteți vedea în rândurile următoare.
Astfel, deputatul PNL Florin Roman a afirmat că schimbarea lui Octavian Bjoza din funcția de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 este o mare eroare.
De asemenea, Florin Roman susține că vinovat de schimbare nu ar fi premierul Florin Cîțu, ci ”cei care au luat această decizie sunt, ca de obicei, în spatele cortinei, iau decizii politice și le înmânează, în plic, premierului„.
”Octavian Bjoza nu este doar numele preşedintelui foştilor deţinuţi politici, ci unul dintre ultimii eroi în viaţă ai neamului românesc. Un adevărat “Memorial al durerii” în carne şi oase. Un om căruia regimul comunist nu i-a îndoit nici coloana vertebrală, nici convingerile. Schimbarea domniei sale este o eroare”, a scris pe Facebook Florin Roman.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Nu în ultimul rând, Florin Roman susține că mai este timp în care se poate reveni asupra deciziei. ”În cazul domnului Bjoza mai e încă timp pentru cei care au negociat “sinecura” unui erou să revină asupra deciziei. Iertare, domnule Bjoza”, a mai scris Florin Roman.
Premierul Florin Cîțu a anunțat motivul pentru care l-a demis în urmă cu o zi pe Octav Bjoza, fost deținut politic, din funcția de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989.
Florin Cîțu îl acuză că a încercat să mistifice istoria punând pe umerii comunității evreiești aducerea comunismului în România. În plus, îl acuză că a încercat să aducă explicații astfel încât urmașii naziștilor sau fasciștilor să beneficieze de drepturi din partea statului român.
”A pune în discuție dimensiunile Holocaustului și a încerca să pui pe umerii comunității evreiești aducerea comunismului în România este nu doar o încercare de a mistifica istoria, ci și un gest periculos pentru valorile democratice.
Mai mult, încercarea de a justifica și de a aduce argumente pentru ca urmașii criminalilor de război, naziștilor sau fasciștilor, să beneficieze de drepturi din partea statului român (prevăzute de Legea nr.232/2020) este un afront și o mare nedreptate față de toți cei care au suferit din cauza ororilor comunismului și Holocaustului„, a spus Florin Cîțu.