Florin Cîțu anunță că nu are de gând să demisioneze din fruntea Guvernului. ”USR negociază acum cu PSD”

Ana Anitoiu 17.09.2021, 22:30
Florin Cîțu anunță că nu are de gând să demisioneze din fruntea Guvernului. ”USR negociază acum cu PSD”

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că nu plănuiește să-și dea demisia din fruntea Guvernului. Premierul a precizat că USR negociază cu PSD și l-a atacat pe actualul lider al PNL, Ludovic Orban.

Florin Cîțu n-are de gând să demisioneze. ”Nu voi lăsa România fără Guvern”

Premierul a spus că n-are de gând să plece din funcția sa, deoarece acest lucru ar însemna automat ca România să rămână fără Guvern.

”Nu voi lăsa România fără Guvern. Orice variantă în care pleacă Florin Cîţu înseamnă că lăsăm România fără Guvern şi, după aceea, nu este nicio garanţie cât va dura o negociere.

În fiecare zi apar noi probleme, avem o OUG pentru compensarea facturilor la iarnă, suntem în plină pandemie, poate este nevoie să alocăm resurse. Astăzi, am dat o hotărâre de Guvern pentru a aloca resurse de care era nevoie pentru calamităţi şi toată România a fost afectată de calamităţi şi aşa mai departe”, a spus Florin Cîţu.

Florin Citu anunta ca nu are de gand sa demisioneze din fruntea Guvernului. ”USR negociaza acum cu PSD”
Florin Citu

Florin Cîțu, atac la adresa lui Ludovic Orban

După ce joi seară Ludovic Orban a spus la Arad că o soluție la actuala criză politică ar putea fi demisia prim-ministrului, Florin Cîțu l-a acuzat pe liderul PNL că pare să fie ”cel mai mare” susţinător al moţiunii de cenzură. Șeful Guvernului a anunțat că nu va demisiona.

”Domnul Orban se pare că este cel mai mare susţinător al acestei moţiuni şi al celor de la USR. (…) Nu ne permitem (să rămânem fără Guvern, n.r.) şi oricine spune că ar trebui să cadă acest Guvern este o persoană iresponsabilă, o persoană care se gândeşte la propriul interes şi nu la interesul românilor.

În acest moment să te gândeşti să dai jos Guvernul este un act iresponsabil şi acei oameni ar trebui să răspundă şi vor răspunde în faţa românilor la un moment dat”, a spus premierul.

Florin Cîțu, despre o eventuală negociere cu PSD

Referitor la o eventuală negociere cu PSD pentru sprijin în Parlament, în contextul în care USR a anunțat că nu va susține Guvernul minoritar, Florin Cîțu a declarat că cele două partide negociază pentru voturi cu scopul de a da jos actualul cabinet.

”Există o alianţă clară a USR – AUR în Parlamentul României şi ştim foarte bine că USR negociază cu PSD pentru voturi pentru a da jos acest Guvern. (…) Eu nu ştiu de alte negocieri”, a spus Florin Cîțu, care a fost prezent vineri seară la dineul oficial ce marchează închiderea evenimentelor organizate în Capitală cu ocazia Anului European al Căilor Ferate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...