Salariul minim ar putea crește în România chiar în 2021. Majorarea propusă de Florin Cîțu

Stan Filon 17.09.2021, 10:51
Salariul minim ar putea crește în România chiar în 2021. Majorarea propusă de Florin Cîțu

Salariul minim pe economie ar putea crește chiar de anul acesta. Premierul Florin Cîțu vrea o formulă fixă de creștere a salariului minim, care să se aplice în fiecare an, iar patronatele, cât și sindicatele să știe exact despre ce creștere este vorba.

Salariul minim pe economie ar putea crește în România chiar în 2021

Așadar, premierul Florin Cîțu ar vrea ca salariul minim pe economie să crească cu 8% chiar de la 1 noiembrie sau 1 decembrie. Șeful Executivului spune că niciodată nu au fost atât de apropiate cifrele solicitate de sindicate și cele oferite de patronate.

„Discutăm acum. Vreau să fie aprobat cât mai repede, ca toate companiile să ştie exact ce costuri vor avea anul viitor cu salariul minim. În acelaşi timp mă gândesc – fiind un an special – dar trebuie să vorbesc cu patronatele, dacă putem, anul acesta doar, să creştem salariul minim mai repede de 1 ianuarie. Să o facem, poate, la 1 decembrie sau la 1 noiembrie. Dar e o discuţie pe care trebuie să o am cu patronatele. Este o propunere pe care o am. Mă gândesc să facem o creştere de 8%, de exemplu, dar să fie de la 1 noiembrie sau 1 decembrie şi atunci să fim mai aproape de acea creştere de 10% pe care o propun cei de la sindicate. Este o discuţie pe care trebuie să o am, dar este propunerea cu care vreau să vin în Consiliul Tripartit”, a declarat Florin Cățu joi seară la TVR 1, potrivit Agerpres.

Salariul minim ar putea creste in Romania chiar in 2021
Salariul minim ar putea creste in Romania chiar in 2021

Salariul minim ar putea crește cu 8%

Premierul a spus că vrea să se găsească o soluție, până la data de 1 octombrie. Soluția ar putea fi găsită destul de repede, mai ales că majorarea solicitată de sindicate este foarte apropiată cu cea la care se gândeau și patronatele.

„Sper să găsim o soluţie până la 1 octombrie. Este o propunere de creştere a salariului minim din partea patronatelor de 8%, parcă. Şi o propunere din partea sindicatelor de creştere de 10%. Deci, propunerile sunt foarte aproape una de alta. Este pentru prima dată când sunt aşa de aproape una de alta. În acelaşi timp, aş vrea să ne gândim totuşi la o formulă care să poată să fie aplicată în fiecare an, nu să venim să discutăm în fiecare an o creştere, un procent de creştere. Vreau să fie ceva transparent, ca toată lumea să ştie. Ceea ce e bine anul acesta este că discutăm acum, nu pe 25-26 decembrie”, a mai spus prim-ministrul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...