Florin Cîțu: Părinţii vor primi din nou ajutor financiar dacă şcolile vor fi închise din cauza covid

Nicu Stan 21.09.2021, 15:58
Florin Cîțu: Părinţii vor primi din nou ajutor financiar dacă şcolile vor fi închise din cauza covid

Florin Cîțu, premierul României, a anunțat că părinţii vor primi din nou ajutor financiar dacă şcolile vor fi închise din cauza coronavirusului. Sorin Cîmpeanu a anunțat că de la jumătatea luni octombrie este posibil ca școlile să fie închise, iar elevii să rămână acasă de unde vor face ore online.

Părinții vor primi ajutor financiar de la stat dacă școlile se închid, iar aceștia vor fi nevoiți să rămână acasă cu copiii

Părinţii vor primi din nou sprijin financiar de la stat în cazul în care şcolile se vor închide şi cursurile se vor muta în online, din cauza valului 4 de coronavirus, a informat premierul Florin Cîţu, în timp ce se afla la Sinaia.

Florin Cîțu anunță că guvernul ar putea veni cu măsuri de sprijin pentru părinții care vor trebui să rămână acasă cu copiii, în cazul în care școlile vor fi închise din cauza valului 4 al pandemiei de coronavirus.

Florin Citu a anuntat ca daca scolile se inchid parintii vor primi un spijin financiar
Florin Citu a anuntat ca daca scolile se inchid parintii vor primi un spijin financiar

În ce va consta ajutorul acordat părinților

Părinții care vor rămâne să își supravegheze copiii acasă vor primi un ajutor financiar de 75% din salariul mediul brut. De asemenea, Premierul Florin Cîțu a anunţat că există resursele bugetare necesare pentru o asemenea măsură.

”Am spus că vreau anul acesta că vreau prezență fizică și în continuare vom face tot posibilul să avem prezență fizică în anul școlar 2021/2022. Bineînțeles că dacă vom merge în această direcție și vom avea școli închise și părinți care trebuie să stea cu copiii acasă, avem o măsură pe care am aplicat-o anul trecut, aceea de a susține financiar o parte din salariul mediu brut.

Măsura de ajutorare, valabilă pe perioada cât copiii fac școală online

Vom reintroduce acestă măsură pentru perioada în care părinții trebuie să stea acasă cu copiii dacă se închide școala. Este vorba despre părinți care nu sunt în telemuncă. Măsurile există, le-am folosit anul trecut, le putem folosi și anul acesta. Resursele bugetare există”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Când se vor închide școlile

Conform ordinului comun emis de miniștrii Educației și Sănătății, în anul școlar 2021/2022, școlile vor fi închise numai dacă incidența în localitate depășește 6 cazuri la mia de locuitori. De asemenea, în cazul în care se descoperă cazuri de coronavirus într-o clasă, sunt suspendate doar cursurile clasei respective.

Anunțul lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației

Cu privire la Bucureşti, în care în luna august rata de infectare a crescut de şase ori, astăzi suntem la 2,57 la mie.

Dacă se menţine această viteză de creştere a ratei de infectare în Bucureşti, am spus că în a doua jumătate a lunii octombrie, dar nu în 15 octombrie, matematic vorbind, vom atinge pragul de şase la mie şi vom fi nevoiţi să trecem în online toate şcolile”, a precizat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe