Florin Cîțu, adevărul despre anii petrecuți în SUA, în tinerețe: „Am lucrat acolo, am spălat vase”

Ioana Bucur 01.07.2021, 23:16
Florin Cîțu, adevărul despre anii petrecuți în SUA, în tinerețe: „Am lucrat acolo, am spălat vase”

Premierul a fost invitat la recepția oferită de Ambasada Statelor Unite la București, la aniversarea a 245 de ani de la Declarația de Independență. Florin Cîțu a făcut câteva dezvăluiri neașteptate despre anii petrecuți în SUA, în tinerețe.

Florin Cîțu, adevărul despre anii petrecuți în SUA, în tinerețe

Președintele Klaus Iohannis și Florin Cîțu au fost invitați, joi, 1 iulie, la recepția organizată de Ambasada Statelor Unite la București. Premierul a dezvăluit că, în tinerețe, a petrecut mai mult de un deceniu în SUA, țara în care a studiat și a și lucrat.

„Am petrecut mai mult de zece ani în Statele Unite ale Americii. Un tânăr, după comunism, mutându-se în SUA. Am absolvit acolo, am lucrat acolo, am spălat vase”, a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Premierul a adăugat că sunt câteva lecții date de istoria SUA ce ar trebui aplicate în prezent și în România și că își dorește ca experiența sa americană să ne ajute țara să se dezvolte în viitor.

„Sunt multe lecții pe care le-am învățat cu toții de la SUA, de la istoria lor. Dar sunt câteva pe care ar trebui să le folosim astăzi în România. Sper ca experiența mea de acolo să ajute România să se dezvolte în viitor”, a scris premierul pe Facebook joi seara.

Florin Cîțu, adevărul despre anii petrecuți în SUA, în tinerețe
Premierul Florin Cîțu 

Florin Cîțu: „Asta ar trebui să fie o lecție pentru România”

Printre lecțiile de care vorbește liberalul se numără „faptul că proprietatea privată este sfântă”:

„Faptul că proprietatea privată este sfântă, stă la baza dezvoltării unei democrații, iar asta ar trebui să fie o lecție pentru România. Apoi, antreprenorii care dezvoltă propriile afaceri, încearcă, eșuează, apoi încearcă din nou.

Ei sunt eroii economiei iar acum sărbătoresc ziua SUA. Ar trebui să facem asta și în România. Dacă facem aceste două lucruri sunt sigur că România va avea un viitor excelent”, a mai scris Florin Cîțu pe platforma de social media.

Pentru Guvernul României, dezvoltarea consistentă a dimensiunii economice și de investiții a Parteneriatului Strategic dintre România și SUA este o prioritate majoră, a mai spus premierul.

„Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ocupă un loc central în arhitectura politicii externe şi de securitate a României. Este unul dintre cei trei piloni esenţiali ai politicii externe a ţării noastre, alături de creşterea rolului şi importanţei României în cadrul Uniunii Europene şi NATO. Parteneriatul nostru are drept fundament solid angajamentul împărtăşit pentru democraţie, statul de drept, respectarea drepturilor omului, dar şi voinţa de a răspunde provocărilor şi ameninţărilor comune. (…)

Vom menţine cooperarea strategică dintre România şi Statele Unite la cel mai înalt nivel, prin fructificarea oportunităţilor ce decurg din viziunea noastră comună privind dimensiunea de apărare, securitatea energetică, recuperarea economică sustenabilă, totodată, consolidarea rezilienţei şi întărirea relaţiilor transatlantice.

Dincolo de excelenta noastră cooperare în planul securităţii şi importanţa creşterii prezenţei militare a Statelor Unite în ţara noastră, Guvernul României vizează încurajarea şi stimularea unei prezenţe economice americane cât mai consistente în România, inclusiv în ceea ce priveşte dezvoltarea surselor de energie, inclusiv cea nucleară. Recenta adoptare a legii de ratificare a acordului interguvernamental dintre România şi SUA privind domeniul nuclear-civil trebuie să dea semnalul pentru accelerarea configurării unor proiecte de anvergură, capabile să ofere o ancoră strategică suplimentară relaţiei bilaterale”, a transmis premierul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...