Florin Călinescu, tensiune maximă la Românii au talent. ”Dacă vine aia, eu plec”. Momentele ciudate care s-au întâmplat după

Iancu Andreea 01.03.2021, 21:00

Concursul de talente de la PRO TV a cunoscut o mulțime de prestații spectaculoase de-a lungul timpului, unele dintre ele rămânând însă o necunoscută. Unul dintre concurenții din ediția 8 a show-ului Românii au Talent a reușit să îi crească pulsul lui Florin Călinescu după un număr inedit de hipnoză. Juratul a trăit un moment tensionat în timpul prestației hipnotistului, căruia i-a oferit și sfaturi la final.

Cum a reacționat Florin Călinescu după un spectacol de hipnoză, pe scena Românii au Talent

Nici bine nu a început momentul concurentului că Florin Călinescu a fost copleșit de amintirea unei ediții mai vechi. După apariția pe scenă a mai multor persoane, așezate ulterior pe scaune, juratul a rememorat prestația unui concurent din trecut, care a încercat să îi convingă de arta hipnozei. De parcă ar fi citit în stele, momentul a aparținut chiar unui hipnotist, care însă a făcut un show mai convingător pe scena de la Românii au Talent, reușind să câștige aprecierea lui Florin Călinescu.

Au intrat concurenții. Nu ne zice nimeni nimic. Dacă vine iar aia de anul trecut și mă convinge că îi hipnotizează, eu plec de la masă. La semnul meu, ați adormit, a remarcat Florin Călinescu.

Nicolae Bănică, un tânăr hipnotist din competiția de talente, a încercat să schimbe percepția privitorilor asupra hipnozei. Concurentul recunoaște că această tehnică nu are nicio legătură cu magia sau alte taine spirituale, ci este pură știință.

Motivul pentru care am venit astăzi aici este de a demonta miturile legate de hipnoză și anume că hipnoza este magie, că este truc, iluzie sau este ceva ce ține de ezoterism, a spus concurentul Nicolae Bănică, înainte de a urca pe scenă.

Și se pare că argumentele sale și prestația au reușit să îl convingă pe Florin Călinescu, care chiar i-a oferit sfaturi concurentului după numărul de pe scena Românii au Talent.

E foarte greu de controlat și nu vorbesc acum decât din scaunul meu de acasă. Eu te cred, cei de acasă or să zică vrăjeală. Nu cred pentru că nu au niciun control, deci ar trebui în demonstrație să îi lași, sfatul meu, pe o saltea, să cadă. Să îi pui să își dea cu cremă pe față, să mănânce piper, un ardei iute să zică că-i vanilie. Bagă niște probe care să-i convingă pe cei de acasă că ăla nu e campion mondial la mâncat ardei iuți, că am văzut și chestia asta, a fost sfatul lui Florin Călinescu după prestația concurentului.

Spectacol de hipnoză la Românii au Talent
Spectacol de hipnoză la Românii au Talent

O parte dintre jurați nu au rezonat cu prestația concurentului. Ce au remarcat Andra și Alexandra Dinu la show-ul de hipnoză

În ciuda aprecierilor maestrului Călinescu, latura feminină a juriului nu a susținut prestația tânărului hipnotist. Alexandra Dinu a remarcat faptul că prestația concurentului nu a fost suficient de convingătoare.

Ai promis cumva un spectacol și eu n-am simțit acest spectacol. Acum, nu pot să contest ceea ce faci tu, că ar însemna să mă pregătesc foarte bine pe argumentul ăsta ca să pot să îți spun în detaliu ce anume. Pot să îți spun ca spectator ce am simțit văzându-i pe ei, a susținut jurata.

Nici Andra nu a privit cu ochi buni show-ul tânărului, care a încercat să demonstreze tehnica de hipnoză prin mai multe sugestii date celor aflați pe scaune, pe scena de la Românii au Talent.

Mi-e foarte greu să cred ce se întâmplă. Înțeleg și înțeleg că există așa ceva. Dar ca și show, dacă eu aici, care sunt la un metru, doi metri de tine sunt sceptică, nu cred că se poate întâmpla așa. Tu îmi pari un băiat care a citit și știi despre ce vorbești, doar că în momentul ăsta nu pot să zic că este neapărat ceea ce îmi doresc să văd la Românii au Talent, și-a exprimat părerea și Andra.

Pe de altă parte, Andi consideră că nu deține suficiente informații pentru a-și putea forma o părere, lăsând la latitudinea publicului să își pună întrebări și să răspundă la acestea.

Nici nu îmi dau seama dacă e despre a da un verdict în ceea ce privește hipnoza, da sau nu, astăzi. După părerea mea, e foarte interesant să îi lăsăm pe cei care ne urmăresc de acasă să își facă fiecare propriile gânduri. Nu sunt un expert, deci nu pot să mă pronunț în ceea ce privește hipnoza. M-ai făcut curios și o să încep să citesc, a remarcat Andi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...