Florin Călinescu, declaraţie neaşteptată despre PSD. “Va fi din nou salvarea naţiei”

Stan Filon 18.10.2021, 15:27
Florin Călinescu, declaraţie neaşteptată despre PSD. “Va fi din nou salvarea naţiei”

Actorul Florin Călinescu a făcut o radiografie a scenei politice din prezent și spune că PSD va ieși triumfător, deși nu a făcut nimic, deși nu a produs nimic, ci doar…a stat. Vedeta a spus și ce ar face el, dacă cumva ar ajunge la putere în România.

Florin Călinescu a făcut declaraţii neaşteptate despre PSD

Florin Călinescu a fost implicat și el în politică, însă fără vreun rezultat notabil. Acum însă spune ce ar face dacă ar ajunge printr-o minune la putere. Vedeta i-ar obliga pe toți românii să iasă la vot și să aleagă pe cineva, pe oricine, însă doar să-și exercite dreptul.

Actorul este foarte dezamăgit e numărul din ce în ce mai mic de români care aleg s voteze. Și nu consideră că rin neprezentare aceștia dau un vot de blam clasei politice, ci consideră că cei care nu votează sunt cumva în cârdășie cu puterea.

Florin Calinescu a facut declaratii neasteptate despre PSD
Florin Calinescu a facut declaratii neasteptate despre PSD

”Ori ajuţi societatea, ori te duci sus, pe munte, şi te faci pustnic”

Vedeta spune că doar așa ar avea românii dreptul să-și dea cu părerea despre clasa politică și deciziile care se iau sau nu se iau, doar dacă toată lumea votează.

“Eşichierul politic de astăzi e rezultatul a 31% prezenţă la vot. Aceştia sunt clienţii primarilor. O să vedeţi, dacă lucrurile continuă tot aşa, în 2024 o să fie prezenţă la vot 10%. De ce? Pentru că pe aceştia primarii din comune îi scot cu forţa la vot. ”Dacă nu vii, taxa, cimitirul, clopotul, ajutorul social”. Şi ăştia se duc. Ceilalţi 70% sunt belferi. Sunt şmecheri.

Aş introduce fără doar şi poate votul obligatoriu într-o ţară ca România, pentru că nu e admisibil să-ţi dai cu părerea despre diverse domenii – cu prezervativ, fără prezervativ, cu vaccin, fără vaccin – şi tu să nu-ţi arăţi faţa de cetăţean o dată la patru ani măcar. Atunci nu mai ai dreptul moral să-mi vorbeşti despre pensii, despre educaţie, despre sănătate dacă tu eşti martor la o crimă. Ori ajuţi societatea, ori te duci sus, pe munte, şi te faci pustnic”, a declarat Florin Călinescu la Prima TV.

Florin Călinescu a fost întrebat dacă nu cumva absenteismul de la alegeri este, de fapt, un vot de blam dat de populație clasei politice. “Nu, nu e un vot de blam. Este o complicitate odioasă. Cei care nu se duc la vot sunt complici cu cei care sunt la putere. Spectacolul acesta, într-un fel sau altul, s-a perindat de 30 de ani. Ce s-a întâmplat în USR, ce s-a întâmplat în PNL, pare că din nou PSD va fi salvarea naţiei, nefăcând nimic, neproducând nimic, decât stând. Asta e culmea. PSD stă”, a mai spus Florin Călinescu.