Flori care aduc noroc în casă. Atrag bogăția și prosperitatea

Emanuela Pană 20.03.2024, 19:24
Flori care aduc noroc în casă. Atrag bogăția și prosperitatea

De multe ori, când ne gândim la modalități de a aduce energie pozitivă și noroc în casele noastre, ne orientăm spre diverse obiecte simbolice sau rituri. Cu toate acestea, natura ne oferă propriile talismane norocoase: plantele și florile. Pe lângă faptul că înfrumusețează spațiul și purifică aerul, se crede că ele atrag norocul, sănătatea și prosperitatea în viețile oamenilor. Iată 8 flori care aduc noroc în casă. 

Flori care aduc noroc în casă. 8 alegeri populare 

Este fascinant cum, pe parcursul istoriei, oamenii au atribuit diferite semnificații plantelor, unele dintre acestea devenind simboluri universale ale bunăstării și norocului. Dacă ești în căutarea unui mod natural de a-ți îmbunătăți norocul, ia în considerare să adaugi în casa ta următoarele flori și plante: 

Bambusul norocos 

Asociat cu norocul și prosperitatea, bambusul norocos (Dracaena sanderiana) este o plantă de interior extrem de populară, apreciată în Feng Shui. Se crede că numărul de tije are semnificații diferite, aducând diferite tipuri de noroc: două tije pentru dragoste, trei pentru fericire, cinci pentru sănătate, opt pentru bogăție și zece pentru completitudine. 

Bambusul norocos poate fi cultivat fie în pământ, fie în apă și nu necesită o udare abundentă. Nu are nevoie de o udare excesivă și se bucură uneori de lumina indirectă a soarelui, ceea ce duce la creșterea frunzișului mic și verde. Sub lumina directă, tulpinile pot fi modelate să crească în diverse forme: drepte, în spirală, împletite sau chiar sub forma unei inimi. 

Crinul păcii 

Crinul păcii (Spathiphyllum) este o altă plantă adorată pentru proprietățile sale de purificare a aerului și pentru aducerea păcii în casă. Se spune că această plantă atrage energii pozitive, promovând un mediu liniștit și armonios, esențial pentru o viață prosperă și sănătoasă. 

Citește și: Plantele care îți aduc scandal și ghinion în casă. Scapă urgent de ele

Flori care aduc noroc în casă: Orhideea 

Orhideele sunt cunoscute nu doar pentru frumusețea lor uimitoare, dar și pentru capacitatea de a aduce energie pozitivă în casă. Se crede că favorizează spiritualitatea, puritatea, dragostea și fertilitatea, aducând echilibru și o stare de bine în locuință. 

Flori care aduc noroc in casa
Opt flori care aduc noroc in casa ta

Violeta africană 

Violeta africană (Saintpaulia) cu florile sale delicate și variate în nuanțe, este considerată un simbol al loialității și devotamentului. Aduce armonie și stabilitate în casă, promovând relații sănătoase și fericirea în viața personală. 

Narcisa 

Narcisa este un simbol al renașterii și vitalității, întrucât înflorește în primele zile ale primăverii. Legenda susține că aduce noroc, în special în realizarea obiectivelor profesionale, dar și în promovarea purității și sănătății fizice. 

Flori care aduc noroc în casă: Trifoiul

Deși mai greu de găsit ca plantă de interior, trifoiul cu patru foi este un simbol universal recunoscut al norocului. Dacă ai norocul de a găsi unul, se spune că el aduce noroc, protecție, dragoste și bogăție. Plantarea lui într-un ghiveci poate fi un mod minunat de a păstra această energie pozitivă în casa ta. 

Vezi și: Obiectele din casa ta pe care nu trebuie să le împrumuți nimănui. Vei atrage ghinion și sărăcie

Ficus elastica 

Ficusul este una dintre cele mai potrivite plante în ceea ce privește atragerea norocului și a energiei pozitive, fiind asociat cu sănătatea, prosperitatea și norocul. Pe lângă aura sa benefică, ficusul are și capacitatea de a absorbi diverse substanțe poluante precum benzenul, amoniacul sau formaldehida, contribuind astfel la purificarea aerului din încăpere. 

Crassula Ovata 

Numită și ”Copacul banilor”, Crassula Ovata este o plantă suculentă aducătoare de noroc în locuință. Originară din Africa de Sud, această plantă dezvoltă flori mici, roz sau albe, fiind recunoscută drept una dintre cele mai atrăgătoare plante ornamentale pentru interior. Are frunze verzi cărnoase, cu margini roșii.  

Poate atinge înălțimi de până la un metru și un diametru de aproximativ 60 de centimetri. Fiind o plantă suculentă, Crassula necesită o expunere generoasă la lumină, acest aspect fiind esențial pentru dezvoltarea sa. Este sensibilă la temperaturi scăzute și poate avea de suferit dacă este udată în exces. 

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...