Finala Wimbledon 2022 la masculin: Novak Djokovic – Nick Kyrgios. Djokovic, noul campion, după un meci intens la Londra

Badea Violeta 10.07.2022, 19:25
Finala Wimbledon 2022 la masculin: Novak Djokovic – Nick Kyrgios. Djokovic, noul campion, după un meci intens la Londra

Finala Wimbledon 2022 la masculin. Novak Djokovic, favoritul principal al competiției de la Londra, și Nick Kyrgios, locul 40 mondial, se vor lupta duminică, 10 iulie, de la ora 16:00, în direct pe Eurosport, pentru trofeul de la Wimbledon. Iată ce așteptări are sârbul de la această înfruntare!

Finala Wimbledon 2022 la masculin

Update 10 iulie 2022 – Novak Djokovic este noul campion de la Wimbledon 2022, după ce l-a învins pe adversarul său Nick Kyrgios. Astfel, jucătorul obține al șaptelea astfel de trofeu din carieră. Djokovic a mai câştigat turneul de la Wimbledon în 2011, 2014, 2015, 2018, 2019 şi 2021. El a jucat în finală şi în 2013, dar a pierdut în fața lui Andy Murray. Este ala 21-lea titlu de Grand slam din cariera sârbului.

Scorul final 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 i-a adus reușita lui Djokovic, după un meci intens, marcat de momente de nervozitate din partea adversarului australian.

Nick Kyrgios a jucat un meci bun până la apariția semnelor de nervozitate. Apărarea lui Djokovic i-a pus piedici australianului, care a scăpat jocul din mână. De cealaltă parte, Djokovic a greșit doar 6 lovituri și a reușit să provoace o tensiune fără margini între adversarul său și oamenii din loja sa.

Știre inițială

Novak Djokovic, în vârstă de 35 ani, locul 3 al ierarhie ATP, și Nick Kyrgios, în vârstă de 27 de ani, locul 40 ATP, se vor duela duminică, 10 iulie, începând cu ora 16:00, în direct pe Eurosport.

Sârbul scrie istorie la Londra, deoarece duminică, 10 iulie, de la ora 16:00, va disputa cea de-a 8-a finală a carierei la Wimbledon. Astfel, Novak Djokovic se apropie de recordul de 20 de titluri de Gran Slam deținut de rivalii săi, Roger Federer și Rafael Nadal.

Favoritul competiției a obținut calificarea în finala Wimbledon 2022 la masculin vineri, 8 iulie, după ce l-a învins în patru seturi (2-6, 6-3, 6-2, 6-4) pe Cameron Norrie.

Novak Djokovic este indragostit de melodia unei trupe romanesti
Novak Djokovic

„Finala va fi emoționantă pentru amândoi”

La finalul partidei de vineri, Novak Djokovic a vorbit despre înfruntarea cu Nick Kyrgios. De precizat că cei doi s-au mai întâlnit de două ori în circuitul ATP, iar australianul a reușit să obțină victoria de fiecare dată.

Prima oară, Novak Djokovic și Nick Kyrgios s-au duelat la Acapulco, iar australianul a câștigat cu 7-6(2), 7-5, iar a doua oară s-au întâlnit la Indian Welles, unde australianul l-a învins pe sârb cu 6-4, 7-6(3). Ambele partide s-au disputat în 2017.

„N-am început prea bine, el a fost jucătorul mai bun în primul set. Am avut multe semifinale de Grand Slam jucate, dar nu e niciodată ușor să intri pe teren. Am avut presiune, am avut așteptări mari de la mine. Cameron nu avea prea multe de pierdut, a făcut turneul vieții, juca acasă. Îi urez toate cele bune în viitor, am un mare respect pentru el, este un mare jucător.

Uneori lucrurile par simple, dar nu e așa. Am fost puțin crispat la început, a fost și foarte cald azi, poate cel mai cald din tot turneul. Am avut norocul să fac break la 4-3 în setul doi, el a făcut câteva greșeli, iar de acolo am simțit că lucrurile sunt în favoarea mea.

Finala va fi emoționantă pentru amândoi. Pentru el e prima finală de Grand Slam, nu are multe de pierdut. Mereu parcă joacă așa, foarte detașat, are un serviciu incredibil, lovește tare. Nu am mai jucat de ceva timp, nu i-am luat set încă, dar sper să fie diferit acum. Joc o nouă finală la turneul pe care îl iubesc atât de mult și sper ca experiența să mă ajute.”, a declarat Novak Djokovic, la finalul meciului cu Cameron Norrie.

Rafael Nadal a părăsit competiția accidentat

Amintim că Rafael Nadal, un alt favorit al turneului de la Londra, s-a accidentat în sfertul de finală cu Taylor Fritz. Diagnosticul primit a fost ruptură musculară abdominală de șapte milimetri.

„Nu sunt genul de persoană care să revină asupra unei decizii. Nu am vrut să mă retrag în mijlocul sfertului de finală, nu am făcut niciodată asta în carieră.

Simțeam o jenă de câteva zile, dar ieri a fost mult mai serios. Am făcut teste suplimentare, iar intensitatea durerii a crescut.

În mod normal, sper ca în 3-4 săptămâni voi depăși această accidentare. Sper ca mai departe să urmez calendarul obișnuit”, a declarat spaniolul în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și Rafael Nadal și-a anunțat retragerea de la turneul de la Wimbledon. Nick Kyrgios s-a calificat în finală!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...