Filmulețul cu Dan Barna care a provocat revoltă în USR. De ce i se cere iar demisia actualului președinte al alianței

Stan Filon 11.12.2020, 15:29
Filmulețul cu Dan Barna care a provocat revoltă în USR. De ce i se cere iar demisia actualului președinte al alianței

Se cere demisia lui Dan Barna, liderul USR, după ce a apărut un filmuleț în care acesta discută despre desființarea unei platforme unde este aspru criticat. Dan Barna se fsfătuiește cu europarlamentarul Cristian Ghinea pe acest subiect, iar apele au fost puternic tulburate în USR.

A apărut un filmuleț cu Dan Barna care a provocat revoltă în USR

USR trece printr-un episod neplăcut chiar în timp ce negoziază cu PNL intrarea la guvernare. Un filmuleț în care apar președintele USR, Dan Barna, și europarlamentarul USR, Cristian Ghinea, în care cei doi discută despre posibilitatea desființării grupului de comunicare ”Poiana lui Iocan”. Pe această platformă sunt înscriși mii de membri USR, iar comentariile la adresa liderului Dan Barna au început să fie din ce în ce mai agresive, după rezultatele obținute la alegerile parlamentare. I s-a cerut demisia, iar Barna a spus de nenumărate ori că nu va demisiona.

Sătul să fie criticat, Dan Barna ar dori închiderea platformei. Cel care a făcut public filmulețul este consultantul lui Allen Coliban la alegerile locale, Radu Hossu, membru al USR Brașov. Acesta spune că Barna este ”despot”, iar al doilea ”mefistofelic”.

Se cere din nou demisia lui Dan Barna

Consultantul lui Coliban mai ceruse demisia lui Dan Barna și imediat după alegerile de duminică, acuzându-l pe Dan Barna că a promovat în USR „o cultură toxică”.

”Domnul Dan Barna a declarat azi că el este un luptător, de aia nu demisionează. Domnule președinte, ceea ce mi-aș dori este să înțelegeți că nu e despre dumneavoastră, e despre noi și despre electorat. Despre legătura dintre partidul USR și electoratul său. Iar această legătură dumneavoastră ați rupt-o.

Dumneavoastră și echipa dumneavoastră. Promovați o cultură toxică în acest partid. Cultura prin care acest partid a fost înființat este una de la firul ierbii în sus și nu invers. De la interesul electoratului pleacă misiunea USR și nu de la interesul liderilor. Interesul prioritar al organizației noastre trebuie să fie interesul cetățeanului, nu al liderilor.

Îmi pare rău că acum trebuie să vă dau un exemplu extern, dar luați aminte la Ludovic Orban, ce tocmai și-a dat demisia din fruntea Guvernului. Scorul național al USR, scorul din diaspora – ce a fost demobilizată cel mai probabil de scandalul eliminării abuzive a lui Vlad Teohari, vă obligă să vă retrageți și să faceți loc unei echipe ce poate negocia cu mai multă legitimitate și formarea unui nou guvern, dar și viitoarea fuziune cu PLUS. – *cum am spus și la prima mea postare pe acest subiect, în calitate de membru mândru al USR Brașov, organizație care a demonstrat că USR poate fi forța principală din Municipiu și Județ și în calitate de coordonator al strategiei din ambele campanii, îmi asum public aceste rânduri și toate consecințele lor”, a scris consultantul lui Allen Coliban.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...