Festivitățile de deschidere a anului școlar. La ce unități de învățământ o să meargă Klaus Iohannis, Florin Cîțu și Sorin Cîmpeanu

Stan Filon 13.09.2021, 11:07
Festivitățile de deschidere a anului școlar. La ce unități de învățământ o să meargă Klaus Iohannis, Florin Cîțu și Sorin Cîmpeanu

S-a aflat unde vor merge președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu pentru a participa la festivitățile de deschidere a noului an școlar! Ministrul Educației îi va însoți pe ambii demnitari!

S-a aflat unde va participa Klaus Iohannis, dar și Florin Cîțu, la festivitățile de început de an școlar

Președintele Klaus Iohannis va fi prezent luni la Liceul Tehnologic „Carol I” din comuna prahoveană Valea Doftanei pentru a marca deschiderea noului an școlar. Șeful statului va fi însoțit de ministrul Educației, Srin Cîmpeanu, anunță News.ro.

De cealaltă parte, premierul Florin Cîţu participă la ceremonia deschiderii noului an şcolar la Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, de la ora 13 și va fi însoțit tot de ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu va avea o zi plină, deoarece îi va însoți pe cei doi demnitari, dar va mai participa și la alte trei astfel de festivități.

Unde va participa Klaus Iohannis, dar si Florin Citu, la festivitatile de inceput de an scolar
Unde va participa Klaus Iohannis, dar si Florin Citu, la festivitatile de inceput de an scolar

Ministrul Educației participă la 5 festivități de începere a anului școlar

La ora 12 merge la Şcoala Gimnazială „Constantin Stere” din Bucov, judeţul Prahova, unde va fi inaugurat SmartLab Bucov, primul laborator cu tehnologie de ultimă generaţie ce va funcţiona într-o şcoală rurală. Turul de forță al minisrului Educației se va încheia de-abia după ce va mai deschide oficial noul an școlar în alte două instituții de învățământ. De la ora 15 va participa la deschiderea anului şcolar la Colegiul Naţional Bilingv „George Coşbuc” din Bucureşti, împreună cu David Popovici – elev participant la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, iar de la ora 16.30 va merge la Şcoala Gimnazială nr. 190 din Bucureşti – Sectorul 4.

Ministrul Educației se pare că era dornic de astfel de festivități, ținând cont că anul trecut aceste manifestări au fost interzise, din cauza pandemiei de coronavirus. Nici anul acesta festivitățile de la început de an școlar nu au voie să se țină decât în aer liber, iar vremea se pare că ține cu elevii și cu rofesorii lor, deoarece este frumos în toată țara.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a lansat un mesaj chiar înainte de începerea școlii. Acesta le-a cerut părinților să nu participe ambii la festivități, pentru a nu se aglomera prea mult curtea școlilor.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că părinţii pot participa la festivităţile de începere a anului şcolar, în funcţie de condiţiile specifice ale fiecărei şcoli, menţionând că recomandarea ar fi de a se evita, în măsura posibilului, prezenţa acestora alături de elevi sau măcar să nu vină ambii părinţi.

”Părinţii pot participa la festivităţile de începere a anului şcolar, însă în funcţie de condiţiile specifice ale fiecărei şcoli. Este vorba de dimensiunile spaţiilor deschise pe care şcolile le au la dispoziţie. Diferă de la o şcoală la alta, se face recomandarea, mai apăsat sau mai puţin apăsat, de a se evita, în măsura posibilului, prezenţa părinţilor alături de elevi la începutul şcolii sau măcar să nu vină ambii părinţi la începutul şcolii. Nu este o interdicţie, este o recomandare”, a afirmat Cîmpeanu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...