Fenomenul meteo care va teroriza România. Zece județe au intrat în alertă

Badea Violeta 23.02.2022, 13:05
Fenomenul meteo care va teroriza România. Zece județe au intrat în alertă

Veste tristă pentru români! Un fenomen meteo cumplit va începe să pună stăpânire pe țara noastră. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis miercuri, 23 februarie, o avertizare de vreme rea, valabilă în zece județe, începând din această dimineață. Iată zonele afectate de vremea severă!

Vremea se schimbă în România

Un fenomen meteo va fi prezent în următoarele ore, în țara noastră. Conform meteorologilor de la Administrația Națională de Meteorologie, astăzi a intrat în vigoare un cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori viscolite.

Acesta se va resimți cel mai mai mult în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1.700 de metri. Specialiștii spun că vremea severă își va face simțită prezența în intervalul 23 februarie, de la ora 20:00, până a doua zi la ora 08:00.

Se vor înregistra intensificări ale vântului ce vor depăși la rafală 70…90 km/h. De asemenea, se vor semnala ninsori, zăpada spulberată. Autoritățile avertizează că vizibilitatea va fi extrem de redusă.

Fenomenul va fi prezent în zece județe: Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu şi Vâlcea.

Cod galben de vreme rea in mai multe judete din Romania. Avertizare ANM de ultima ora
Cod galben de vreme rea in zece judete din Romania. Avertizare ANM de ultima ora

Cum va fi vremea în București

Specialiștii Administrațiwi Naționale de Meteorologie anunță vremea rece se va resimți și în Capitală. Cu toate astea, valorile termice se vor menține peste mediile specificie ale acestei perioade din calendar.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 23 februarie, ora 10:00 – 24 februarie, ora 8:00, în București, temperaturile diurne vor fi în scădere faţă de intervalul anterior, dar se vor situa în continuare peste valorile normale ale acestei date.

Cerul va prezenta unele înnorări și temporar va ploua slab. Precipitațiile vor apărea în prima parte a nopții. De asemenea, experții spun că bucureștenii vor avea parte și de vânt. Acesta va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade Celsius. În schimb, valorile minime se vor încadra între 3 și 4 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

  • 21 februarie 2022 – 28 februarie 2022

Potrivit ANM, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, însă cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele extracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile nordice, estice, sudestice și la munte. În celelalte zone, acesta va fi apropiat de cel normal.

  • 28 februarie 2022 – 07 martie 2022

Valorile medii vor fi în general apropiate de cele specifice pentru aceast interval, mai ridicate în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales la munte.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...