Alertă meteo ANM de vânt puternic și viscol în jumătate de țară. Vremea se strică iar – Hartă

Cătălina Burghelea 17.02.2022, 07:35
Alertă meteo ANM de vânt puternic și viscol în jumătate de țară. Vremea se strică iar – Hartă

Administrația Națională de Meteorologie a emis un avertisment de vreme rea pentru 27 de județe. Este Cod galben de vânt puternic în zonele montane şi în judeţele din nord-vestul ţării, până vineri dimineaţă. La altitudini mari, rafalele vor depăşi 100 de kilometri/h. Meteorologii ANM anunță viscol și vânt puternic în mai multe zone din România.

Alertă ANM! Cod galben de vânt puternic și viscol

ANM vine cu precizări noi despre vremea în România. Meteorologii au anunțat o prognoză specială pentru următoarele ore. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă Cod galben de vânt puternic și viscol pentru mai multe zone din țară.

Vremea se schimbă din nou în jumătate din țară. Este Cod galben de viscol și vânt puternic în mai multe județe ale României. Avertizările meteorologilor intră în vigoare joi dimineață și sunt valabile până vineri, la ora 20:00, respectiv ora 6:00, pentru zona de munte și nord-vestul teritoriului. De asemenea, ANM mai anunță, pe lângă rafale foarte puternice, ninsori importante cantitativ, în special în zonele înalte din nordul României.

27 de județe, vizate de avertizările meteo

Potrivit ANM, joi, în intervalul orar 06.00 – 20.00, în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, apoi în restul zonei montane, vântul va avea unele intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h. Iar la altitudini mari, va viscoli zăpada.

„La altitudini mari, vântul va sufla tare, cu peste 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. În masivele nordice, local, ninsorile vor fi moderate cantitativ”, a precizat Administrația Națională de Meteorologie.

Vremea se strică în mai toată țara

ANM a emis Cod galben şi pentru intervalul 17 februarie, ora 08.00 – 18 februarie, ora 06.00.

„În intervalul menționat, în nord-vestul țării vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h.

Notă: intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h. Pe parcursul zilei de vineri (18 februarie) vor fi intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor, cu viteze de peste 45…55 km/h, iar pe arii restrânse, îndeosebi în cele centrale, estice și sudice, rafalele vor depăși 70 km/h”, au transmis meteorologii români.

Zonele afectate de Cod galben

Alerta ANM vizează județele Satu Mare, Maramureș, Bihor, Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Bacău, Harghita, Mureș, Neamț, Suceava și Bistrița-Năsăud.

Cum va fi vremea în Capitală

Joi, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru a doua decadă a lunii februarie. Cerul va avea unele înnorări, iar pe parcursul nopții, trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab, până la moderat (cu viteze de cel mult 40…45 km/h). Valorile maxime vor fi de 14…15 grade, iar cele minime de 4…7 grade.

Vineri, se anunță o ușoară scădere a temperaturilor. Valorile termice vor fi puțin mai scăzute decât în intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei. Vântul va prezenta unele intensificări, cu viteze la rafală de 50…55 km/h. În București, temperatura maximă va fi de 11…12 grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...