Fenomen spectaculos în China! Cerul s-a făcut galben, iar soarele un punct albastru. Imagini incredibile

Stan Filon, Mihai Cheleș / 29.03.2021, 09:34

Soarele aproape că a dispărut de pe cerul capitalei Chinei! Beijingul a fost lovit de a două furtună de nisip, în doar două săptămâni! Cerul s-a făcut dintr-o dată galben, iar razele soarelui de-abia că mai răzbeau printre particulele foarte toxice!

Fenomen spectaculos în China, unde capitala Beijing a fost lovită de o furtună de nisip

Beijingul a fost lovit de o nouă furtună care a adus particule fine de nisip din Mongolia şi nord-vestul Chinei. Nivelul de poluare a depășit limitele considerate periculoase și a făcut ca cerul să devină galben, scrie South China Morning Post. Din cauza particulelor de nisip, soarele a devenit albastru, iar Internetul s-a umplut de poze venite parcă de pe altă planetă! Oamenii au încărcat pe rețelele de socializare mii de poze cu ciudatul eveniment. Wang Ji, directorul Centrului de Meteorologie din Beijing, a recunoscut că este un fenomen rar să fi avut două furtuni mari de nisip în mai puțin de două săptămâni. În comparație, anul trecut, capitala Chinei a înregistrat doar o singură furtună de nisip.

Centrul Național de Meteorologie a spus că furtuna de nisip care a lovit nordul țării la începutul lunii a fost cea mai gravă din ultimul deceniu. 12 provincii au fost acoperite atunci cu un val de nisip galben și praf. Vizibilitatea a fost afectată, astfel încât ultimele etaje ale zgârie norilor au rămas învăluite în praful galben.

Beijing-ul a fost lovit de o furtuna de nisip
Beijing-ul a fost lovit de o furtuna de nisip

Soarele a rămas doar un punct albastru

Oamenii care a fost nevoiți să iasă din case spre locul de muncă și-au acoperit ochii pentru a se feri de rafalele de vânt care străbăteau străzile cu viteză. Indexul oficial al calităţii aerului din Beijing a atins un nivel maxim de 500 duminică dimineaţă, când nivelul particulelor în suspensie PM10 a depăşit 2.000 de micrograme pe metru cub în anumite cartiere, scrie Reuters.

Particulele de nisip au fost atât de fine încât pot pătrunde în circuitul sanvin și pot ajunge foarte ușor în plămâni. Astfel de particule s-au regăsit în număr foarte mare la ultima furtună de nisip. Nivelul lor a ajuns la peste 300 micrograme pe metru cub, cu mult peste pragul standard în China, de 35 de micrograme.

Autoritățile au avertizat asupra ultimei furtuni de nisip, fiind eliberată o avertizare cod galben de furtună. Furtunile recente de nisip care au afectat China s-au format în Mongolia, unde temperaturile relativ calde din această primăvară şi precipitaţiile reduse au făcut ca zone întinse să devină aride. Meteorologii au avertizat că acest fenomen s-ar putea repeta șși în luna aprilie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI