Femeile şi bărbaţii, aceeaşi vârstă de pensionare? De când va intra legea în vigoare

Nicu Stan, Mihai Roșoiu 21.07.2021, 17:45
Femeile şi bărbaţii, aceeaşi vârstă de pensionare? De când va intra legea în vigoare

Femeile şi bărbaţii, aceeaşi vârstă de pensionare? De când va intra legea în vigoare. Guvernul României şi-a asumat angajamentul la Bruxelles, iar egalizarea vârstei de pensionare se va face, însă nu prea curând. Toate detaliile, în articolul de mai jos.

Femeile ajung la aceiași vârstă de psnsionare ca și bărbații. De când se va întâmpla asta

Femeile şi bărbaţii, aceeaşi vârstă de pensionare? S-a anunțat oficial de când va intra legea în vigoare. Astfel, femeile care acum au 50 de ani vor ieşi la pensie la vârsta de 65 de ani, la fel ca bărbaţii.

Guvernul României şi-a asumat acest lucru la Bruxelles, respectiv egalizarea vârstei de pensionare urmând să se facă până în anul 2035. Acum, femeile se pensionază la 61 de ani şi 7 luni, iar bărbaţii la vârsta de 65 de ani.

Femeile vor iesi la pensie ca si barbatii
Femeile vor iesi la pensie ca si barbatii

Economiștii susțin că Guvernul are bani de mărire a pensiilor

În plus, economiştii spun că Guvernul ar avea bani să crească pensiile, dar a decis să nu facă nicio creştere în acest an, nici măcar pentru cei cu pensia minimă de doar 800 de lei.

De asemenea, pensionarii care încasează pensia pe card nu vor mai primi talon de pensie de la poştaş, aşa cum se întâmplă în prezent.

Pensionarii vor primi e-mailuri cu pensia, în loc de cupon de pensie

Astfel, la sosirea banilor, pensionarii vor fi informaţi electronic despre acest lucru, prin e-mail, conform unui proiect iniţiat de deputaţi liberali şi adoptat în şedinţa de marţi a Senatului.

În plus, documentul de informare electronic cu privire la sumele plătite se transmite începând de luna următoare înregistrării cererii, în maximum 48 de ore de la efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau cont de card.

Termenul în care se poate cumpăra vechime, prelungit

De asemenea, este o decizie importantă pentru românii care au lipsă vechime în cartea de muncă. Legea prin care va fi prelungită perioada până la care aceștia își vor putea cumpăra vechime va fi votată în plenul Camerei Deputaţilor.

Astfel, urmează să fie prelungit termenul până la care cei ce vor doi vor putea cumpără vechimea în muncă de la 1 septembrie 2021 până la 1 septembrie 2023.

Câți români au cumpărat vechime

Până în prezent şi-au cumpărat vechime în jur de 6.000 de români, iar valoarea totală este de 50 de milioane de lei.

O mare parte din salariul nostru brut merge la contribuţii, astfel că pentru salariați este foarte important să ştie la momentul când se angajează câţi bani vor primi în mână, cu alte cuvinte cât este salariul net.