Femeile, mai predispuse să aibă erupții cutanate de la vaccinul Moderna, arată un studiu din Japonia. Cât de grave au fost simptomele

Elena Avramescu 02.06.2022, 09:19
Femeile, mai predispuse să aibă erupții cutanate de la vaccinul Moderna, arată un studiu din Japonia. Cât de grave au fost simptomele

Un studiu realizat în Japonia a constatat că femeile aveau mult mai multe șanse decât bărbații să dezvolte efecte secundare asemănătoare erupțiilor cutanate după o primă doză de vaccin COVID-19 de la Moderna Inc. Studiul a 5.893 de participanți între mai și noiembrie anul trecut a arătat că 22,4% dintre femei au dezvoltat reacții cutanate întârziate după prima injecție, comparativ cu 5,1% dintre bărbați.

Vaccinul Moderna poate să cauzeze reacții cutanate femeilor

Simptomele au fost ușoare și nu au fost considerate o contraindicație a vaccinului pe bază de ARNm, potrivit raportului din 1 iunie din Journal of the American Medical Association.

Reacțiile cutanate întârziate, care au loc în sau după șase zile de la injectare, au fost, de asemenea, raportate ca un eveniment advers rar în Statele Unite și Europa, potrivit autorilor de la Spitalul Central al Forțelor de Autoapărare din Tokyo.

Dar incidența par să fie mai mare în Japonia, poate din cauza unei conștientizări mai mari a acestor simptome în țară. Probabilitatea mai mare în rândul femeilor se poate datora diferențelor de greutate, precum și factorilor hormonali și de mediu, au spus aceștia.

Reprezentanții Moderna din Statele Unite și Japonia nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Ce companie va scoate primul vaccin anti-gripal pe bază de ARN mesager
Vaccin Moderna

Elveția va distruge peste 620.000 de doze de COVID Moderna expirate

Elveția va distruge peste 620.000 de doze expirate de vaccin COVID-19 de la Moderna, au declarat vineri oficialii din domeniul sănătății, pe măsură ce cererea pentru vaccinuri scade dramatic.

„S-a acceptat în mod conștient că în anumite circumstanțe a fost procurat prea mult vaccin pentru nevoile Elveției. Scopul este de a proteja populația din Elveția în orice moment cu cantități suficiente din cele mai eficiente vaccinuri disponibile”, a declarat un purtător de cuvânt al Oficiului Federal de Sănătate Publică, confirmând un raport al radiodifuzorului RTS.

Elveția, care a pus capăt măsurilor de sănătate publică menite să limiteze răspândirea bolii, a asigurat un total de 34 de milioane de doze de vaccinuri COVID-19 pentru 2022 pentru o populație de aproximativ 8,7 milioane.

A spus în februarie că va dona până la 15 milioane de doze excedentare țărilor mai sărace până la jumătatea anului. Câte doze pot fi donate efectiv este încă în discuție.

Elveția a declarat în martie că a asigurat cel puțin 14 milioane de doze de vaccinuri COVID-19 pentru 2023 de la Pfizer/BioNTech și Moderna, cu opțiuni de dublare a comenzii. De asemenea, va cumpăra până la un milion de doze de la alt producător.

Puțin peste 70% din populație a avut cel puțin o vaccinare în Elveția și Liechtenstein. Autoritățile au raportat aproape 3,7 milioane de infecții cu COVID și 13.325 de decese.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...