Felicitări de Sfântul Dumitru – 33 de idei de mesaje pentru sărbătoriți

Emanuela Pană 26.10.2020, 15:00
Felicitări de Sfântul Dumitru – 33 de idei de mesaje pentru sărbătoriți

Astăzi, 26 octombrie, creștinii îl celebrează pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. În popor, sărbătoarea mai este cunoscută și sub numele de Sâmedru sau Sânmedru și reprezintă o ocazie ideală, mai ales în această perioadă dificilă în care se impune distanțarea socială, de a le arăta sărbătoriților că ne gândim la ei, că le dorim binele și că suntem alături de ei în această zi importantă. Așadar, dacă ai în familie, la serviciu sau printre prieteni persoane care își serbează ziua de nume, nu uita să-i feliciți. Alege din mesajele de la mulți ani de Sfântul Dumitru din rândurile de mai jos și trimite cele mai potrivite gânduri pe internet sau prin SMS.

Felicitări de Sfântul Dumitru

Sfântul Dumitru sau Sfântul Mare Mucenic Dimitrie (martir creștin din veacul al III-lea, care a trăit în vremea împăraților Maximian și Dioclețian) este sărbătorit anual, pe data de 26 octombrie, aceasta fiind cea mai însemnată sărbătoare a toamnei, după Sfânta Parascheva.

În popor, Sfântul Dumitru este socotit ca fiind paznicul care îi apară pe credincioși de fiarele sălbatice. De asemenea, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie este unul dintre cei mai mari sfinți venerați de Biserica Ortodoxă.

Pe 26 octombrie se spune „La mulți ani!“ tututor celor care poartă numele de origine greacă („Dumitru“ este derivat din „Demetrios“, care provine din „Demetra“, zeița agriculturii și a fertilității), precum și derivate ale acestuia.

Citește și: Sfântul Dumitru. Ce se sărbătorește pe 26 octombrie, de fapt, de Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Tradiții și obiceiuri

33 de idei de mesaje pentru sărbătoriți

Cu această ocazie, românii care poartă numele sfântului sau derivate ale acestuia (Dimitrie, Dumitrache, Mitru, Mitra, Dima, Mimi, Dumitrica, Dumitra, Demetra, Dumitrița, Demetra, Dumitrana, Mița, Dumitriţa, Mimi) își serbează astăzi onomatica.

În continuare ți-am pregătit o selecție de mesaje, SMS-uri și urări, pentru ca tu să ai o sursă de inspirație în alegerea celor mai potrivite cuvinte pe care să le adresezi familiei, prietenilor și colegilor de la locul de muncă.

Mesaje și urări de Sfântul Dumitru
Mesaje și urări de Sfântul Dumitru

1. Sfântul pe care părinţii ţi l-au dăruit ca protector, când ţi-au ales numele, să-ţi călăuzească paşii pe calea speranţei, bucuriei şi sănătăţii!

2. Pentru ca astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri, satisfacţii şi multă sănătate. La mulţi ani, de Sfântul Dumitru!

3. Precum Sfântul Dimitrie a luptat pentru credinţa în Hristos, aşa-ţi doresc şi eu să lupţi în viaţa ta, pentru dreptate, adevăr şi iubire.

4. La mulţi ani şi voioşie, Domnul alături să-ţi fie, bucurii să-ţi dăruiască şi nimic să nu-ţi lipsească! La mulţi ani, Dumitru!

5. Priveşte această zi specială ca pe o nouă pagină din povestea ta de viaţă, o poveste tot mai frumoasă cu fiecare an ce vine. La mulţi ani!

6. Fiecare pas pe care-l faci în viaţa ta, să-ţi fie călăuzit de Sf. Dimitrie. La multi ani binecuvântaţi!

7. Să ai o zi frumoasă. Să te bucuri de numele pe care-l porţi, să fii fericit, iubit şi bucuros. La mulţi ani, Dumitru!

8. Sfântul Dumitru să-ţi dea un răspuns la orice întrebare, un zâmbet pentru fiecare lacrimă, şi o binecuvântare la fiecare pas. La mulţi ani!

9. La mulţi ani de Sfântul Dumitru! Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sf. Dumitru cât mai frumoasă!

10. Sfântul Dumitru să-ţi dea sănătate şi putere să lupţi pentru visurile tale. Să ai parte numai de clipe minunate, de bucurii şi fericire alături de cei dragi!

11. Astăzi e ziua în care tu îţi sărbătoreşti numele, iar eu vin în întâmpinarea ta, să-ţi urez un călduros: La mulţi ani!

12. Sfântul Dumitru să-ţi dea sănătate şi putere să lupţi pentru idealurile tale. Să ai parte numai de clipe minunate, de bucurii şi fericire alături de familie şi cei dragi.

13. Sper că sărbătoarea Sfântului Dumitru să fie simbolul unui nou început, să ai parte de un drum presărat cu bucurii, împliniri, sănătate, fericire şi succes!

14. Îţi urez ca ziua numelui să îţi aducă o rază de soare, să ai inima plină de speranţă, iar anii ce vin să îţi aducă numai împliniri şi bucurii. La mulţi ani Dumitru!

15. La mulți ani, Dumitru! Îți urez ca ziua ta onomastică să îți aducă o raza de soare, să ai inima plină de speranță iar în lume să găsești numai fericire.

16. Fie ca însemnătatea acestei sărbători să vă bucure sufletul și să fiți ocrotiți de sfântul al cărui nume îl purtați!

17. La mulți ani, de ziua numelui! Ziua numelui pe care li porți să-ți aducă noroc și bucurii! Sa ne trăiești cât mai mult! La mulți ani de Sf. Dumitru!

18. La mulți ani, Dumitrița! Sa fii fericita si mereu însoțita de cei care merita sa te iubească. La mulți ani, Dumitrița!

19. Îţi urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul unei privighetori şi la fel de frumoasă precum o gradină plină cu flori. La mulţi ani!

20. Îți urez, cu ocazia zilei de nume, să te bucuri de toată binecuvântarea lui Dumnezeu și să ai parte numai de bucurii!

21. Cel mai frumos la mulți ani îl transmit celui mai frumos nume, Dumitru. La mulți ani si cat mai mulți bani si sănătate pentru ca e mai scumpa de cat toate!

22. Cu ocazia zilei onomastice, îți doresc multă sănătate, putere de muncă și împlinirea tuturor dorințelor! Să ai un final de an prosper și încununat doar de succese!

23. Multe îmbrățișări și gânduri bune îți trimit cu ocazia zilei onomastice. Sfântul Dumitru să te aibă în pază și să te ocrotească! Numai bine îți doresc, la mulți ani!

24. În dimineaţa asta m-am trezi mai repede, deoarece eu am vrut să fiu primul care-ţi luminează ziua cu un gând bun. La mulţi ani din toată inima!

25. La mulți ani de Sfântul Dumitru! Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sfântul Dumitru cât mai frumoasă!

26. Îți urez ca ziua numelui să îți aducă o rază de soare, să ai inima plină de speranță iar anii ce vin să îți aducă numai împliniri și bucurii. La mulți ani Dumitru!

27. La mulți ani! Ziua numelui tău să fie luminoasă și să se prelungească în multe altele aducătoare de bucurii. La mulți ani de Sfântul Dumitru!

28. Multă sănătate, putere de muncă şi împlinirea dorinţelor atât pe plan profesional cât şi pe cel privat. Să îţi dea Dumnezeu sănătate şi linişte în suflet. Să ţi se împlinească visele şi să te poţi bucura de tot ce ai!

29. La mulți ani, Dumitru! Îți urez ca ziua ta onomastică să îți aducă o raza de soare, să ai inima plină de speranță iar în lume să găsești numai fericire. La Mulți Ani, Dumitru!

30. De ziua ce-ţi surâde-n prag, şi-i porţi frumosul nume, eu iţi doresc tot ce-i mai drag şi mai frumos pe lume!

31. De ziua numelui tău, îţi doresc ca toate lucrurile bune şi frumoase să te copleşească şi să strălucească în calea ta către fericire şi succes. La mulţi ani!

32. Sper să fiu primul care îţi spune „La mulţi ani!“ de această zi deosebită în care se sărbătoreşte ziua Sfântului Dumitru.

33. Din adâncul sufletului îți doresc ca anii ce se scurg să treacă precum razele soarelui mângâie o trestie umedă și bătută de vânt, precum iubirea alină sufletele suferinde. La mulți ani!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI