FCSB nu renunță și vrea neapărat să revină în Ghencea: „Acolo am obținut cele mai mari performanțe”

Marian Cărăvan 02.10.2020, 10:20
FCSB nu renunță și vrea neapărat să revină în Ghencea: „Acolo am obținut cele mai mari performanțe”

FCSB are mai multe variante pentru disputarea meciurilor de acasă. Însă principala țintă pare să rămână Ghencea, unde se ridică o arenă modernă.

FCSB nu renunță și vrea neapărat în Ghencea

Ghencea nu este un subiect închis pentru FCSB, chiar dacă echipa lui Gigi Becali a primit „interzis” aici. În ultima perioadă, FCSB a jucat pe Arena Națională, la Pitești sau chiar la Voluntari. Oficialii FCSB iau în calcul mai multe variante pentru disputarea meciurilor de acasă, iar cum în București se ridică arene moderne, țintele sunt Arcul de Triumf și Ghencea, ambele construite din bani publici pentru EURO 2020. FCSB nu renunță și vrea neapărat să revină în Ghencea. O spune asta ferm hotărât Mihai Stoica, noul manager general al roș-albaștrilor.

„Nu s-au finalizat stadioanele noi. În momentul în care vor fi finalizate, vor fi predate celor care le vor administra. Vom studia și vom vedea unde ne convine să jucăm. Vom stabili dacă va fi lângă Arcul de Triumf, pe Ghencea sau Arena Națională.

Ghencea nu e subiect închis! De ce să fie? Noi acolo am făcut performanțe, acolo am câștigat titlul, acolo am bătut Valencia, Lens sau Beșiktaș. Noi am făcut Ghencea celebră din nou, după o perioadă în care se cam uitase de stadionul ăsta în România. Nu la fel de celebră cum a făcut-o generația din anii 80”, a declarat Mihai Stoica, într-o conferință de presă.

stadion ghencea
FCSB nu renunță și vrea neapărat să revină în Ghencea: „Acolo am obținut cele mai mari performanțe”

Ce înseamnă „bijuteria” din Ghencea

*preţ: 94.672.020 milioane de euro
*capacitate: 31.254 de locuri
*suprafața de joc 105m/68m. Gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă
*spații de cazare pentru sportivi (24 de camere cu un total de 48 de locuri de cazare)
*restaurant
*muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua
*spații VIP (loje și parcare)
*sală de forță și de recuperare
*punct medical de prim ajutor
*zona de presă si sky-box ul în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea și care respectă standardele UEFA și FIFA
*sala de conferință
*vestiare pentru sportivi
*magazine
*spații tehnice și pentru birouri

FCSB a făcut cerere pentru a juca pe Arcul de Triumf

Oficialii FCSB nu se lasă și insistă pentru a juca pe un stadion modern din București. Dacă nu va reuși să revină în Ghencea, FCSB încearcă varianta Arcul de Triumf. FCSB a depus o cerere la Ministerul Tineretului și Sportului pentru a juca pe moderna arenă ce va fi „Arcul de Triumf”.

Considerat casa rugby-ului românesc, stadionul „Arcul de Triumf” este vizat de FCSB pentru disputarea meciurilor de acasă. Acesta va fi primul stadion inaugurat dintre cele trei construite pentru EURO 2020. Stadionul „Arcul de Triumf” va fi predat de Compania Națională de Investiții către Ministerul Tineretului și Sportului, la începutul lunii octombrie. FCSB va juca deocamdată pe Arena Națională, cel puțin derby-ul cu Dinamo, de pe 3 octombrie, de la ora 21:00.