Fauci dezvăluie că SUA se apropie de faza endemică a COVID și de sfârșitul restricțiilor

Cătălina Burghelea 11.02.2022, 07:56
Fauci dezvăluie că SUA se apropie de faza endemică a COVID și de sfârșitul restricțiilor

De la începutul anului, Statele Unite ale Americii s-au luptat cu creșterea numărului de cazuri cu Omicron, dar s-ar putea îndrepta către următoarea fază a crizei de sănătate. Medicul infecționist Anthony Fauci estimează că restricțiile COVID-19 s-ar putea încheia „în curând” în SUA, pe măsură ce cazurile de coronavirus continuă să scadă, iar țara intră într-o fază endemică.

Anthony Fauci, anunțul momentului despre pandemia de coronavirus

Pe măsură ce America iese din faza de pandemie, decizia de a ridica restricțiile va avea loc la nivel local, a declarat dr. Fauci, pentru Financial Times. 2022 a debutat în SUA cu un val de infectări cu varianta Omicron a virusului, însă țara s-ar putea îndrepta către următoarea fază a crizei de sănătate, deoarece anumite părți ale Americii continuă să raporteze o scădere a cazurilor noi.

Începe marea relaxare a restricțiilor în SUA

Cu toate acestea, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA au spus că spitalizările sunt încă prea multe pentru a lua în considerare renunțarea la restricțiile COVID și nu renunță la regulile de purtare a măștilor de protecție în școli.

Între timp, unele state au început recent să-și ridice restricțiile COVID. Oficialii din Oregon, New Jersey, Connecticut, California și Delaware au anunțat că au de gând să renunțe la purtarea măștilor în interior, în lunile următoare.

RO Vaccinare, avertisment despre covid pentru romani. Omicron nu este mai putin sever

Covid-19 va deveni mai ușor de gestionat

Dar nu toate zonele sunt pregătite să-și schimbe restricțiile. Guvernatorul New York-ului, Kathy Hochul, a spus recent că mai mulți oameni trebuie să fie vaccinați înainte de a aplica unele măsuri. „Nu am ajuns încă acolo”, a spus aceasta la o conferință de presă, săptămâna trecută.

Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase (NIAID) și consilierul medical al președintelui Joe Biden, este de părere că amalgamul de vaccinuri, tratamente suplimentare și infecții anterioare va face virusul mai ușor de gestionat.

Lumea va învăța să trăiască cu virusul

În timp ce restricțiile anti-coronavirus s-ar putea ridica în acest an, celebrul medic american a avertizat că departamentele locale de sănătate ar putea restabili anumite măsuri, odată ce focarele Covid-19 sunt detectate. Imunologul a mai spus că nu crede că virusul va fi eradicat. În schimb, criza de sănătate va ajunge la o stare de „echilibru”, iar lumea poate învăța să trăiască cu noul coronavirus.

În plus, nu toți americanii vor avea nevoie de un rapel pentru COVID, în viitor, a continuat Fauci.

„Va depinde de cine ești, dar dacă ești o persoană normală, sănătoasă, de 30 de ani, fără comorbidități, s-ar putea să ai nevoie de un rapel la fiecare patru sau cinci ani”, a explicat medicul infecționist, pentru Financial Times, citat de Newsweek.

„Sper că ne uităm la momentul în care avem destui oameni vaccinați și cu protecție împotriva infecțiilor, așa că restricțiile COVID vor deveni în curând un lucru din trecut”, a completat specialistul.

Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase, despre o nouă pandemie

Cât despre o eventuală nouă pandemie, NIAID o planifică deja, a mai dezvăluit Anthony Fauci. Confruntarea cu focarele viitoare va necesita probabil tratamente și protocoale de vaccin similare cu cele utilizate în timpul pandemiei actuale, a evidențiat expertul american. Agenția sa se concentrează pe monitorizarea virusurilor despre care se știe că provoacă boli grave, a adăugat medicul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...