Fără locuri de parcare gratuite în centrul Bucureştiului. Ce păţesc şoferii care nu vor plăti

Stan Filon 06.07.2022, 12:51
Fără locuri de parcare gratuite în centrul Bucureştiului. Ce păţesc şoferii care nu vor plăti

Primăria Capitalei a declarat război șoferilor care parchează neregulamentar, mai ales în centrul Capitalei. Municipalitatea are un plan amplu, care va costa nu mai puțin de 26 de milioane de lei. Ce se va întâmpla, mai exact? Ei bine, Primăria Capitalei are de gând să mărească numărul de parcări și în paralel să aibă loc digitalizarea lor. Nu va mai fi nevoie de angajați la parcare, iar astfel se va elimina corupția, după cum susține viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu.

Fără locuri de parcare gratuite în centrul Bucureştiului

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a vorbit recent despre planurile Primăriei Capitalei în ceea ce privește parcările pe care le are în administrare. În primul rând, în centrul orașului nu vor mai exista locuri de parcare gratuită. Toți șoferii trebuie să plătească pentru parcare, iar cei care vor refuza vor plăti prețuri mult mai mari și, în plus, vor fi nevoiți să plătească și amenzi destul de mari. 

„Avem circa 13.000 de locuri de parcare și ne propunem să ajungem la 30.000 în zona centrală. În prima etapă acționăm în interiorul inelului central, unde ne-am propus să avem o politică agresivă de taxare a parcării. Nu vom permite parcarea mașinii fără plata taxei de parcare. Nu vom permite parcarea pe trotuar. Vom avea în două etape. În primul rând vorbim despre aplicarea legii, nu ai voie să-ți lași mașina pe spațiul verde sau pe trotuare. Apoi taxarea și suprataxarea acelor oameni care lasă mașina pe un loc de parcare marcat și nu plătesc tariful aferent.

Fara locuri de parcare gratuite in centrul Bucurestiului. Ce patesc soferii care nu vor plati
Fara locuri de parcare gratuite in centrul Bucurestiului. Ce patesc soferii care nu vor plati

Cum se elimină corupția

Nu se mai poate parca gratis pe locurile amenajate de astăzi, nu s-a putut parca gratis nici până acum, dar era mult mai lejeră abordarea angajaților Primăriei Capitalei care se ocupau de acest serviciu. Începând de luna aceasta ne vom ocupa de informarea cetățenilor, o campanie de informare agresivă, ca să nu intrăm abrupt, poate unii nu au știut că acolo este parcare publică, poate nu au fost atenți la semne. Din august nu vom mai permite nimănui să ocupe domeniul public fără să achite și nu vom mai permite să parcheze neregulamentar, fiindcă parcările publice sunt goale fiindcă lumea parchează pe trotuar”, a declarat viceprimarul pentru hotnews.ro.

De asemenea, se va renunța treptat la parcagii. Locul lor va fi luat de sisteme de parcare inteligente. Șoferii vor putea plăti rapid parcarea.

„Vorbim în prima fază despre o investiție de 26 milioane lei, bani care vor fi investiți în mai multe etape și pe mai multe paliere, inclusiv bani dedicați pentru proiectarea de noi locuri de parcare și reproiectarea actualelor locuri de parcare, de la marginea bordurii. Vom pune parcometre, bariere și vom elimina încet-încet taxatorii. Scopul este să digitalizăm serviciul fiindcă atunci când elimini interacțiunea între parcagii și cetățean elimini și corupția”, a mai spus viceprimarul.

Compania Municipală Parking și-a propus să încaseze 1 milion de lei pe zi din administrarea parcărilor publice ale Primăriei Capitalei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...