Telefoanele care au fost interzise în România. Se dau amenzi mari

Stan Filon 23.06.2022, 09:06
Telefoanele care au fost interzise în România. Se dau amenzi mari

Extrem de puțini români știu că în România au fost interzise unele telefoane! Chiar dacă pare a fi o simplă născocire, trebuie să știți că această știre este una foarte reală și nimeni nu vrea să se convingă pe pielea sa, deoarece amenzile sunt foarte mari, dacă ești prins pe teritoriul României cu un astfel de telefon, așa că ai grijă atunci când cumperi un telefon mobil nou. Vezi în rândurile de mai jos despre ce telefoane este vorba.

Telefoanele care au fost interzise în România

Românii trebuie să fie cu băgare de seamă, atunci când își cumpără un telefon second hand sau chiar nou, deoarece acesta ar putea face parte din categoria telefoanelor interzise în România. Indiferent că știai sau nu că acest tip de telefon este interzis în România, cei prinși cu asemenea aparate asupra lor sunt pasibili de amenzi foarte mari. Mai exact, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații – ANCOM este cea care a scos în afara legii aceste telefoane. Instituția a venit cu explicații legate de această lege.

Așadar, toți românii care dispun de telefoane care au ca țară de proveniență SUA sau Canada se pot trezi că trebuie să plătească o amendă , în cazul în care se decid să le folosească pe teritoriul României. Mai concret, aceste telefoane care folosesc standardul DECT – Digital Enhanced Cordless Telecommunications, utilizează standardul dedicat comunicațiilor fără fir la distanțe scurte.

Telefoanele care au fost interzise in Romania
Telefoanele care au fost interzise in Romania

Amenzi uriașe

În Europa, acest standard este rezervat pe banda de frecvențe 1880-1900 MHz. De asemenea, telefoanele care provin din SUA, Canada, dar și anumite zone din Asia utilizează versiunea 6.0 a standardului DECT, folosind banda de frecvențe 1920-1930 MHz.

Dar de ce sunt interzise aceste telefoane? Ei bine, utilizarea acestor frecvențe poate duce la apariția interferențelor în cazul serviciilor care utilizează această bandă de frecvență, în special serviciile de urgență cum ar fi poliția sau pompieri. Operatorul de telefonie poate detecta sursa interferențelor și poate transmite aceste date colectate către ANCOM, iar posesorii telefoanelor care utilizează standardul DECT versiunea 6.0 ajung astfel să fie pasibili de a primi o amendă cuprinsă între 500 și 5.000 de lei. Mai trebuie menționat faptul că vânzarea telefoanelor care utilizează standarul DECT 6.0 este strict interzisă. Așadar, înainte de a cumpăra un telefon mobil, trebuie să te interesezi de unde vine acesta, pentru a nu avea surprize neplăcute.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...