Parcarea din București care va fi gratuită pentru acești români. Trebuie să arate doar un singur lucru paznicului

Stan Filon, Anca Manolica 28.05.2021, 15:03
Parcarea din București care va fi gratuită pentru acești români. Trebuie să arate doar un singur lucru paznicului

Pare greu de crezut, dar în București există o parcare dotată la nivelul celor din afara țării, care este și gratuită! Dacă până acum, parcarea autoturismelor era gratuită pentru românii care prezentau un abonament de metrou valabil pentru o lună sau un an, acum autoritățile schimbă din nou regulile!

Parcarea din București care va fi gratuită pentru acești români

Compania Metrorex informează că, începând cu data de 01.06.2021, parcarea de tip Park&Ride de la Terminalul Multimodal Străulești devine gratuită pentru călătorii care au un abonament Metrorex valabil şi doresc să parcheze autoturismul în interiorul acesteia. Noutatea este faptul că este acceptat chiar și abonamentul pentru o zi, pentru a putea parca mașina în terminalul construit după ultimele tendințe în domeniu.

Facilitatea vine în sprijinul conducătorilor auto care doresc să călătorească prin București cu metroul, oferindu-le un spațiu modern și sigur în care să parcheze autoturismele. Așadar, șoferii beneficiază de parcare gratuită zilnic, în intervalul 06:00–23:00. În cazul depășirii orei 23:00, se aplică tariful normal de 0,5 lei/oră pentru întreaga perioadă de staționare.

Parcarea din Bucuresti care va fi gratuita pentru acesti romani
Parcarea din Bucuresti care va fi gratuita pentru acesti romani

Investiție de 363 de milioane de lei

Terminalul Multimodal Străulești a fost dat în folosință în noiembrie 2018 și oferă publicului călător multiple facilități, precum: acces la transportul cu metroul, la transportul local public de suprafață (STB), parcare de tip Park&Ride, săli de așteptare și este prevăzut cu scară rulantă, lift și trotuar mobil pentru a facilita accesul direct în stația de metrou Străulești.

Cu toate acestea, terminalul care are o capacitate de nu mai puțin de 660 de locuri de parcare este aproape gol în fiecare zi. Acesta a costat 363 de milioane de lei cu TVA, inclusiv amenajările de suprafaţă, însă șoferii nu se închesuie deloc să-și lase mașinile la intrarea în Capitală, ci se aventurează cu ele în București.

Potrivit unui comunicat Metrorex, numărul mediu de mașini parcate, înregistrat la nivelul anului 2019, era de 19 autovehicule. Conform companiei de metrou, cei de vină pentru această situație sunt șoferii care nu vor să parcheze în terminal, preferând să lase mașinile pe străduțele de lângă terminal pentru a nu mai plăti taxa de parcare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...