Fanii protestează după ce FCSB a primit acceptul să joace pe acest stadion. „Sunt interese străine”

Marian Cărăvan / 09.09.2020, 13:15
Fanii protestează după ce FCSB a primit acceptul să joace pe acest stadion. „Sunt interese străine”

Dacă nu are loc în Ghencea, pe noua arenă care e aproape de finalizare, FCSB ar putea juca pe o altă „bijuterie” la care se lucrează intens în aceste zile. Anunțul a fost făcut de ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe. Vestea nu e pe placul tuturor, iar unii fani protestează după ce demnitarul a făcut această afirmație.

Fanii protestează după ce FCSB a primit acceptul să joace pe acest stadion

FCSB nu deține un stadion pe care și-ar putea disputa meciurile oficiale, fie din competițiile interne, fie din cupele europene. Refuzată în Ghencea, echipa lui Gigi Becali ar putea juca pe o altă arenă la care se lucrează intens în aceste zile. Este una dintre „bijuteriile” ce se pregătesc pentru EURO 2020, dar care e considerată „casa rugby-ului românesc”. Stadionul „Arcul de Triumf” este mărul discordiei, iar ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, vine cu un anunț bombă.

„FCSB va putea juca pe stadionul Arcul de Triumf. Această arenă va fi în proporție de 90% a Ministerului Tineretului și Sportului. Lucrăm în momentul de față la zona de utilități și la zona de monitorizare”, este vestea comunicată de Ionuț Stroe, la Realitatea Plus.

În schimb, Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, spunea în urmă cu ceva timp că arena de lângă Arcul de Triumf va organiza doar partide cu balonul oval.

Evident, anunțul ministrului TS a provocat o reacție a fanilor sportului cu balonul oval, reuniți în „Club 16 – Horia Ungur”.

„Club 16 – Horia Ungur, clubul suporterilor echipei naționale de rugby, își exprimă tristețea și îngrijorarea pentru că asistă la o discuție lipsită de spiritul acestui joc minunat, și anume fair-play-ul, în legătură cu soarta a ceea ce noi, iubitorii de rugby, numim Casa Rugbyului Românesc: Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf.

În calitate de suporteri, vedem o discuție în contradictoriu, bazată pe interese care ne sunt străine și de care ne disociem, din care înțelegem doar atât: rugbyul românesc nu va mai avea o casă a lui, va fi unul dintre sporturile pe care le găsim la categoria altele. De unde și tristețea noastră…

… Noi, Club 16, ne exprimăm speranța că stadionul Arcul de Triumf va rămâne ceea ce este din 1927: Casa Rugbyului Românesc. Și ne exprimăm această speranță pe baza faptului că nimeni, indiferent de funcție, nu ar vrea să fie numit groparul Casei Rugbyului Românesc”, se arată într-un comunicat al fanilor.

Fanii protestează după ce FCSB a primit acceptul să joace pe acest stadion. „Sunt interese străine” Sursa foto: CNI

Stadionul Arcul de Triumf, realizat în proporție de 90%!

Lucrările au intrat în linie dreaptă și a început montarea gazonului, operațiune care va fi finalizată în cursul săptămânii viitoare, urmând a fi realizate ulterior lucrările de ranforsare cu fibră sintetică.
Se lucrează la partea de finisaje și nocturnă și au sosit echipamentele medicale cu care urmează a fi dotat centrul medical de recuperare pentru sportivi, a anunțat Compania Națională de Investiții.

Detalii despre Stadionul Arcul de Triumf
*preţ 36.926.880 milioane de euro (cu 10,3 milioane de euro mai mare decât se estimase inițial)
*capacitate: 8.155 de locuri
*suprafața desfășurată a proiectului va fi de 21.852 mp
*teren 120m x 80m, suprafață de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), încălzire
vestiare pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media sală de conferințe, zonă de flash interviu etc
*puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa şi medicină sportivă cu dotări aferente)
*post de control anti-doping și spații administrative
*facilități: spații pentru presă, VIP, spații de cazare, 170 de locuri de parcare pentru spectatori.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI