Anunțul îngrijorător al ministrului Stroe. „LPF și FRF trebuie să facă URGENT asta!”

Marian Cărăvan 22.07.2020, 16:55

Numărul mare de cazuri de infectare cu noul virus existent în prima ligă de fotbal din România l-a făcut pe ministrul Tineretului și Sportului să ia atitudine. Ionuț Stroe a făcut un anunț îngrijorător.

Anunțul îngrijorător al ministrului Ionuț Stroe. Ce trebuie să facă LPF și FRF

Este o situație de-a dreptul dezastruoasă în Liga 1, după ce a explodat numărul de cazuri de COVID-19. În acest context, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a făcut un anunț îngrijorător și s-a adresat direct Ligii Profesioniste de Fotbal și Federației Române de Fotbal, care ar trebui, în opinia sa, să demareze anchete serioase. Ministrul a sugerat că s-ar putea lua măsuri extreme, cum ar fi suspendarea competiției.

„Este deja o criză, nu mai vorbim de accidente. Sunt niște focare care afectează o bună parte din echipe. Riscăm să ajungem la o situație care, în mod obligatoriu, nu trebuie scăpată de sub control, dacă nu se intervine ferm. Nu trebuie să mai tolerăm asemenea comportamente nesportive.

E vorba de niște anchete serioase pe care LPF și FRF ar trebui să le demareze urgent. Sunt adeptul terminării competiției pe teren. N-aș vrea să fim nevoiți să intervenim. Mi-aș dori să fie mai multă responsabilitate din partea organizatorilor. Unii au înțeles greșit că relaxarea unor reguli înseamnă lipsa lor totală”, a declarat Ionuț Stroe.

Dinamo și CFR Cluj, decimate de noul virus

Dinamo a fost prima echipă serios afectată, iar acum și campioana CFR Cluj are probleme grave, după ce în cursul dimineții a apărut informația că și antrenorul Dan Petrescu a fost testat pozitiv cu noul virus.

Lista completă a celor infectați de la CFR Cluj: Adrian Păun, Grzegorz Sandomierski,
Damjan Djokovic, Cristi Manea, Bogdan Aldea (preparator fizic), Costin Curelea (antrenor secund), Cristian Moldovan (antrenor de portari), Cristian Dragotă (preparator fizic), Radu Pralea (kinetoterapeut).
La Dinamo au COVID-19: Valentin Lazăr (30 de ani, extremă stânga), Filip Mrzljak (27 de ani, mijlocaș defensiv), Ricardo Grigore (21 de ani, fundaș central), Mihai Popescu (27 de ani, fundaș central)
Alexandru Răuță (28 de ani, mijlocaș defensiv), Ștefan Fara (19 ani, portar), Andrei Sin (28 de ani, fundaș stânga), Diego Fabbrini (29 de ani, mijlocaș ofensiv), Aleksander Mitrovici (17 ani, portar)
Dan Tălmaciu (19 ani, fundaș), Mattia Montini (28 de ani, atacant), un maseur al clubului, o persoană din staff-ul tehnic, George Trandafir (staff administrativ).

Urmăriți Impact.ro și pe