Ce se întâmplă cu stadionul unde vrea să joace Gigi Becali. Decizia luată de Parlament

Marian Cărăvan 20.05.2020, 17:10
Ce se întâmplă cu stadionul unde vrea să joace Gigi Becali. Decizia luată de Parlament

Refuzat pe noua arenă din Ghencea, Gigi Becali și-a îndreptat atenția spre stadionul „Arcul de Triumf”, unde intenționează să-și trimită echipa să dispute meciurile considerate acasă.

În Parlament s-a luat o decizie în privința stadionului pe care a pus ochii Gigi Becali

Misiunea lui Gigi Becali de a găsi un stadion pe care echipa finanțată de el să fie acceptată să dispute meciurile de acasă devine tot mai dificilă. Fără un stadion care să corespundă cerințelor Ligii I, FCSB a jucat pe unde a putut meciurile de campionat, pe Arena Națională, la Pitești, Giurgiu sau Voluntari, după caz. Reconstruirea din temelii a trei stadioane importante din Capitală, în perspectiva EURO 2020, l-au făcut pe Gigi Becali să vizeze prezența pe una dintre aceste arene. Finanțatorul FCSB s-a lovit de refuzul categoric al celor de la CSA Steaua, iar la un moment dat nici nu a mai vrut să audă despre posibilitatea ca FCSB să joace din nou în Ghencea.

Astfel că latifundiarul din Pipera a luat în calcul varianta „Arcul de Triumf”, despre care s-a tot vorbit în ultimul timp. Numai că Senatul României a adoptat în această săptămână o propunere legislativă prin care administrarea stadionului sus-menționat va trece, după modernizare, de la Ministerului Tineretului şi Sportului la Federaţia Română de Rugby. Prin urmare, nicio echipă nu va putea juca acolo fără a avea acordul Federației Române de Rugby. Pentru a putea juca pe „Arcul de Triumf” Gigi Becali va fi nevoit astfel să încheie un contract cu Federația Română de Rugby și va fi astfel la mâna forului condus de Alin Petrache.

În privința situației administrative a stadionului „Arcul de Triumf”, decizia finală va aparţine Camerei Deputaţilor, care este forul decizional.

Ce dorință are Gigi Becali în viitorul apropiat

Gigi Becali a văzut mereu în Adrian Mititelu un rival pe măsură, prin prisma faptului că și acesta se bate pentru dreptate, în felul său, și își apără interesele. Deocamdată, Craiova lui Mititelu a „urcat” până în eșalonul doi al fotbalului românesc, după ce dispăruse în urmă cu câțiva ani din fotbalul mare. FC U Craiova 1948, pe care atât Adrian Mititelu, cât și alți oameni de fotbal sau suporteri o consideră adevărata echipă a Craiovei, a promovat în Liga 2 în urma unei decizii recente a Federației Române de Fotbal, care a decis înghețarea campionatului Ligii a 3-a, iar echipele aflate pe primul loc în cele 5 serii ale eșalonului terț să acceadă pe cea de-a doua scenă a fotbalului românesc.

Gigi Becali își freacă mâinile de bucurie și își așteaptă rivalul în prima ligă, pe Arena Națională, în Ghencea, Arcul de Triumf, nu contează. Chiar îl încurajează în acest sens și speră ca duelurile dintre echipele lor să se reia foarte curând. Mai ales că finanțatorul FCSB știe cel mai mare of al lui Adrian Mititelu.

„Îl aștept să revină cu echipa lui în Liga 1 și vreau să ne batem din nou, dar din câte știți el nu a reușit să mă învingă pe mine. Știu că oful lui era că nu putea să bată Steaua și Dinamo”, a spus Gigi Becali, pentru ProSport.

Urmăriți Impact.ro și pe