Familia Țiriac, reacţie dură la mesajul umilitor al soţului Serenei Williams. „Puţin respect pentru omul care a plecat de la 0”

Stan Filon 17.02.2021, 11:34
Familia Țiriac, reacţie dură la mesajul umilitor al soţului Serenei Williams. „Puţin respect pentru omul care a plecat de la 0”

Simona Halep a fost eliminată de la turneul Australian Open de Serena William, scor 6-3, 6-3, iar imediat după încheierea partidei, un mesaj jignitor a fost postat în mediul online de către partenerul de viață al sportivei din Statele Unite ale Americii. Familia Țiriac a ripostat imediat.

Familia Țiriac a reacţionat dur la mesajul umilitor al soţului Serenei Williams

Mesajul postat de soțul Serenei Williams s-a îndreptat către Ion Țiriac! ”E bine că nimeni nu-l bagă în seamă pe rasistul, sexistul şi clovnul Ion Ţiriac”, a scris Alexis Ohanian, pe Twitter. Este vorba despre un conflict mai vechi, care a plecat, totuși, de la Ion Țiriac.

Președintele Federației Române de Tenis a spus că Serena Williams ar trebui să se retragă din tenis, ”dacă ar avea puțină decență”. “La vârsta asta și la greutatea pe care le are acum, nu se deplasează atât de ușor pe cât se deplasa acum 15 ani. Serena a fost o jucătoare senzațională. Dacă ar avea puțină decență, s-ar retrage! Din toate punctele de vedere”, a fost mesajul transmis de Ion Țiriac. Soțul jucătoarei de tenis a luat foc și i-a transmis prima dată următorul mesaj: ”A trebuit să-l caut pe Goolge…se pare că fetiţa mea de 3 ani are mai multe titluri de Grand Slam decât acest clovn (n.r. cuvânt reprezentat de două emoticoane)”, a scris pe Twitter Alexis Ohanian, la începutul acestui an.

Familia Tiriac a reactionat dur la mesajul umilitor al sotului Serenei Williams
Familia Tiriac a reactionat dur la mesajul umilitor al sotului Serenei Williams

Scrisoare deschisă către soțul Serenei Williams

Acum însă familia lui Ion Țiriac a reacționat la ultimul mesaj transmis de Alexis Ohanian printr-o scrisoare deschisă, în care cere mai multă decență atunci când vine vorba despre Ion Țiriac.

”Către soțul doamnei Williams,

Am citit mesajul postat de dumneavoastră pe Twitter cu dezgust și refuzând să cred că este adevărat ce ați scris. Numele Țiriac are o tradiție de 70 de ani în lumea sportului și domnul la care vă referiți a scris câteva capitole importante care au contribuit la cartea tenisului în aceste decenii. De la jucător, la antrenor, la manager, la promotor de turnee, persoana respectată despre care vorbiți de rău cu acești termeni degradanți a fost și încă este, la vârsta de 82 de ani, unul dintre cei mai vocali susținători ai acestui sport.

Respectul pe care el (Ion Țiriac) îl are pentru doamna Williams este uriaș, așa cum ar trebui să fie. Ea este și va rămâne în istorie ca una dintre cele 20-25 jucătoare de top care și-au adus contribuția mult pentru acest sport. Ea are o personalitate care a deschis multe uși pentru generațiile tinere de atleți, în toate domeniile sportului și toate aspectele sociale ale vieții. Pentru asta, îi suntem foarte recunoscători.

Domnule Williams, singurul motiv pentru care vă răspund la acest mesaj, care nu era necesar, este că cuvintele sunt ușor folosite și interpretate greșit în lumea din ziua de azi, prin intermediul mai multor rețele sociale. Exprimarea liberă nu ar trebui să fie înlocuită cu vorbe urâte.

”Puțin respect pentru un om care a plecat de la zero”

Din punctul meu umil de vedere, amintesc un citat celebru: ‘O putere uriașă aduce de la sine o responsabilitate uriașă‘. Având calitatea de soț al doamnei Williams, nu vă mai puteți reprezenta doar propriile opinii în sport, ci și pe cele ale soției dumneavoastră. Ar fi rușinos să aduceți o imagine greșită asupra moștenirii pe care o lasă soția dumneavoastră în urmă prin tweet-uri scrise fără argumente.

Sper ca aceste câteva propoziții să aducă puțină înțelepciune în viitoarele declarații greșite pe care urmează să le faceți, și poate să aducă puțin respect pentru un om care a plecat de la zero și care iubește acest sport și a contribuit toată viața pentru el.

Felicitări pentru Serena, care a câștigat pe merit! Sper să meargă mai departe și să continue să scrie istorie în cariera sa minunată!”, se arată în reacția familiei Țiriac.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...