CTP s-a dezlănțuit! Declarație spumoasă despre scrisoarea lui ÎPS Teodosie către premierul Orban

Stan Filon 26.11.2020, 15:39
CTP s-a dezlănțuit! Declarație spumoasă despre scrisoarea lui ÎPS Teodosie către premierul Orban

Cristian Tudor Popescu a comentat în stilul său cracteristic scrisoarea de amenințare trimisă de IPS Teodosie către premierul Ludovic Orban, imediat după ce instanța a respins cererea preotului de a da dezlegare la pelerinaj, de Sfântul Andrei. Fața bisericească a făcut această solicitare către instanță, deși orașul Constanța se află în carantină.

Scrisoarea lui IPS Teodosie către Guvern l-a înfuriat pe Cristian Tudor Popescu

”Justiţia a respins pretenţiile ÎPS Mache ca toţi tomitanii şi chiar toată ţara să se adune în pelerinaj la Peştera Sf. Andrei, în vreme ce Constanţa e în carantină. Înalt Preamâniatul Mache i-a scris premierului Orban, ameninţându-i pe cei care «nu au frică de Dumnezeu şi se închină unei ştiinţe absurde, bazată pe necunoscuţi specialişti», cu o revoluţie ca-n 89.

Adică, «Sică, am să-ţi torn o revoluţie, da, o revoluţie, de să mă pomeneşti». În 1989, ÎPS Macedon chiar asta făcea, turna, întâmpinându-i pe securişti cu strigătul: «Fraţilor, nu sunt Porcu, sunt Mache al vostru!». Aidoma boss-ului său, Daniel, Teodosie mârâie în numele Domnului: «Doar o dată Fiul lui Dumnezeu s-a lăsat batjocorit. Lăsaţi-le oamenilor libertatea de a-L cinsti pe Dumnezeu ca şi El să vă mai îngăduie acolo unde credeţi că v-aţi înveşnicit».

Cristian Tudor Popescu a comentat scrisoarea lui IPS Teodosie catre Guvern
Cristian Tudor Popescu a comentat scrisoarea lui IPS Teodosie catre Guvern

”Dacă nu pelerinaj total, atunci ciuciu guvernare, Orbane”

Carevasăzică, dacă nu pelerinaj total, atunci ciuciu guvernare, Orbane, că Dumnezeu numără voturile. În viziunea lui Mache, Iisus e unul dintre caftangiii de prin filme care mai întâi se lasă bătuţi, pentru efectul dramatic, ca apoi să îi dea adversarului un cap în gură terminal…”, a scris Cristian Tudor Popescu în Republica.

Într-o scrisoare deschisă, ierarhul Tomisului reclamă faptul că autorităţile au abuzat clerul cu prilejul sărbătoririi hramului Bisericii Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina, pe 25 noiembrie, în cartierul Tomis Palas, când 39 de enoriași au fost amendați deoarece au participar la slujbă și nici măcar nu au purtat măști de protecție.

”Nu subestimați dorința oamenilor de a striga din nou în stradă”

”Nu vom îngădui acum, ca dreptul de a-l cinsti așa cum se cuvine, pe Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, să ne fie călcat în picioare de cei care nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, care nesocotește pe om în integralitatea sa: trup, dar și suflet. Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa pe toți cei care vom merge să ne rugăm la Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, în ziua prăznuirii sale ?!? Veți asmuți justiția și forțele de ordine împotriva propriilor frați și surori pentru a vă atinge scopurile fixate?

Nu subestimați dorința oamenilor de a striga din nou în stradă la Constanța și în alte părți ale țării „cu noi este Dumnezeu”, pentru a se putea ruga și trăi liber, fără o nouă dictatură. Un dram de înțelepciune în plus v-ar putea readuce în ultimul ceas, dumneavoastră și colaboratorilor în suflete omenia, credința și dreapta simțire pe care se pare că rațiunile pandemiei vi le-au întunecat”, susține IPS Teodosie în scrisoarea către guvern.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...