Facebook și Instagram se schimbă de la 1 decembrie. Utilizatorii vor remarca imediat diferența

Stan Filon 23.11.2022, 15:45
Facebook și Instagram se schimbă de la 1 decembrie. Utilizatorii vor remarca imediat diferența

Facebook și Instagram se schimbă de la 1 decembrie, după cum vor vedea toți utilizatorii! Sunt ultimele schimbări importante anunțate de cele două platforme sociale, de anul acesta. Utilizatorii vor fi înștiințați în curând despre noile reguli.

Facebook și Instagram se schimbă de la 1 decembrie

Așadar, vor avea loc noi schimbări pentru Facebook și Instagram, începând cu 1 decembrie 2022. Facebook începe să trimită notificări utilizatorilor pentru a-i avertiza că în curând nu vor mai fi afișate date privind opiniile politice, orientarea religioasă, orientarea sexuală („interesat de’) și adresa privată. În plus, Facebook va elimina cele patru câmpuri de informații din profilurile utilizatorilor începând cu 1 decembrie.

Facebook a inclus aceste secțiuni încă de la lansarea platformei, în urmă cu 18 ani, dar se pare că preocupările legate de confidențialitate au determinat compania să reducă numărul de identificatori de browser. Site-ul Techcrunch a obținut o declarație din partea purtătorului de cuvânt al gigantului american Meta, legată de noile schimbări.

Facebook si Instagram se schimba de la 1 decembrie
Facebook si Instagram se schimba de la 1 decembrie

Dispar unele secțiuni

„Ca parte a eforturilor noastre de a face Facebook mai ușor de utilizat, eliminăm câteva câmpuri de profil: interesat de opinii religioase, opinii politice și adresă. Trimitem notificări persoanelor care au completat aceste câmpuri, informându-le că vor fi eliminate. Această modificare nu afectează capacitatea nimănui de a împărtăși informații despre sine în altă parte sau pe Facebook”, a declarat oficialul Meta.

Cel care a sesizat prima dată schimbarea a fost consultantul Matt Navarra, care a postat pe Twitter o captură de ecran a notificării pe care a primit-o. Notificarea indică faptul că alte informații vor rămâne pe profiluri, alături de datele, dacă sunt completate, ale adresei de e-mail și ale numărului de telefon, care pot fi în continuare etichetate cu opțiunea „doar eu’ în câmpul de vizibilitate.

Protecție ridicată pentru minori

Compania Meta a anunțat noile setări de confidențialitate pentru aplicațiile Facebook și Instagram. Modificarea constă în protejarea celor mici, limitând contactele cu adulții suspecți. În acest fel, de fiecare dată când un minor se va înscrie pe Facebook, contul său va beneficia automat de protecție de confidențialitate mult mai strictă. Mai mult decât atât, aceasta va decide cine poate vedea lista lor de prieteni, ce pagini urmăresc și cine are voie să comenteze la postările lor.

Instagram a implementat schimbări asemănătoare în 2021. În acest fel, aplicația își propune să protejeze tinerii cât mai mult. Prin această schimbare, Instagram vrea, printr-un test, să elimine butonul de mesaj, blocând adulții suspecți să folosească mesageria Instagram pentru a contacta direct utilizatorii adolescenți. Mai mult de jumătate a populației de adulți din lume are cont de Facebook.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...