EXCLUSIV

După ce s-a vindecat de Covid, Anca Pandrea nu se încumetă să dea încă drumul la centrală: „Mi-am mai pus o bluză și halatul. Nu-mi permit” EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 11.10.2022, 19:16
După ce s-a vindecat de Covid, Anca Pandrea nu se încumetă să dea încă drumul la centrală: „Mi-am mai pus o bluză și halatul. Nu-mi permit” EXCLUSIV

Anca Pandrea s-a întors acasă după ce a petrecut mai bine de zece zile la Spitalul „Matei Balș”. Actrița a mărturisit în exclusivitate pentru impact.ro că preferă să  facă economii cu centrala și să stea mai gros îmbrăcată în casă, decât să primească vreo factură foarte mare. Altfel, aceasta face în prezent și un tratament pentru ochi, după ce a aflat în urma unui consult medical că toată retina era plină de sânge.

Anca Pandrea se teme de facturile prea mari

Ca și când nu i-ar fi suficiente problemele de sănătate cu care se confruntă, Anca Pandrea se teme și de noile scumpiri care au afectat populația. Aceasta spune că dacă-i vor veni facturi prea mari la lumină și gaze, pensia nu-i va permite să le achite, așa cum de altfel se întâmplă cu foarte mulți pensionari, în prezent. Din acest motiv, ea amână să dea drumul la centrală, cu toate că în cursul zilei de ieri a ajuns acasă, după zece zile petrecute în Spitalul „Matei Balș”, unde a făcut tratament pentru COVID.

„Azi au venit să-mi citească apa, nu s-a consumat și am aflat că nu am nimic de plată. Am centrală, dar nu am dat drumul la căldură. Mi-am mai pus o bluză și halatul. Nu-mi permit încă, merge pe curent, apoi pe gaze. Până acum plăteam 500-600 lei.

Dacă o porneam deja, cum făceam în anii precedenți în această perioadă, cine știe cât ar fi venit factura, de ajung de mănânc gratis la pârnaie. Dar să gândim pozitiv, pentru că dacă suntem atenți la tot ce se întâmplă, înnebunim”, a declarat aceasta în exclusivitate pentru impact.ro.

Anca Pandrea
Anca Pandrea

„Nu puteam face nici cinci pași”

În ceea ce privește starea sa de sănătate, Anca Pandrea ne-a mărturisit că se simte bine, după ce s-a vindecat de Covid.

„Sunt acasă, ieri m-am externat, mă simt foarte bine. Trebuie să fiu atentă. Până să mă internez, nu puteam face nici cinci pași. Mă opream și mă sprijineam de bastoanele de pe marginea drumului.

Am fost la medicul de familie să-mi iau rețeta și când m-a văzut în ce hal eram, mi-a zis că nu mă lasă acasă. Pe salvare mi-a ieșit testul rapid negativ și m-am întors acasă. Apoi am fost anunțată că trebuie să mă internez că PCR-ul e pozitiv. Inițial nu am vrut, dar am vorbit cu câteva prietene, care m-au convins să fac asta, că-i necesar, la câte boli am. Așa că am dat telefon la 112. Acum în spital, era liniște și pace.

Cred că am luat COVD de la vreun șofer sau din policlinică. Acum îmi voi pune mască, deși mie mi-e greu pentru că am insuficiență cardiacă și pulmonară. Respir bine acum, nu mai sunt dependentă de oxigen. Dumnezeu ne ajută, dacă și noi ne rugăm la El”, a adăugat actrița.

„Am probleme cu ochiul stâng”

Anca Pandrea s-a vindecat de Covid, dar tot este nevoită să urmeze un tratament, dar pentru ochi, după ce a aflat în urma unui consult medical că toată retina era plină de sânge:

„Am probleme cu ochiul stâng. Într-o zi, când mi-am acoperit dreptul, cu stângul am văzut o pată neagră. Am vorbit cu Monica Pop și m-a chemat la ea. Fac tratament la policlinică. Toată retina era plină de sânge, să vedem mâine cum a evoluat, că am urmat tratamentul cu picături.

Cu stângul nu o să mai văd ca înainte. Dar nu mă plâng, nu vreau asta, pentru că dacă fac așa ceva, intru în depresie. Gândesc pozitiv. Victor Ila și cu soția lui au grijă de mine, mă ajută”.

Urmăriți Impact.ro și pe