Explozie puternică la un restaurant celebru. Peste 100 de pompieri intervin pentru salvarea victimelor VIDEO dramatic

Cătălina Burghelea 21.10.2021, 08:58
Explozie puternică la un restaurant celebru. Peste 100 de pompieri intervin pentru salvarea victimelor VIDEO dramatic

Cel puțin trei oameni au fost uciși și alți 30 au fost răniți într-o explozie puternică într-un restaurant din Shenyang, provincia Liaoning din nord-estul Chinei, au declarat joi autoritățile locale. Toate persoanele rănite au fost spitalizate. Peste 100 de pompieri au fost mobilizați pentru operațiunea de salvare la fața locului. Oficialii investighează cauza exploziei, care a avut loc în jurul orei 8:20.

Explozie puternică joi dimineață, 21 octombrie

O explozie care ar fi fost cauzată de o scurgere de gaze a izbucnit joi pe o stradă aglomerată din Shenyang, provincia Liaoning din nord-estul Chinei, ucigând cel puțin trei persoane și rănind zeci, a informat presa de stat. Imaginile dramatice de pe camera de bord a unei mașini din apropiere, publicate de mass-media de stat, au arătat un nor mare de fum și praf deasupra străzii, cu oameni care fugeau.

Imaginile video online arată distrugerea masivă a unei clădiri cu trei etaje, explozia afectând și clădirile din apropiere. Mașinile parcate lângă restaurant au fost, de asemenea, avariate.

„Nu am văzut explozia, dar am simțit cum tremură clădirea”, a spus un rezident supranumit Song, care locuiește la două străzi distanță de locul exploziei. El a declarat că apartamentul lui s-a zguduit 20 de secunde și „a crezut că este un cutremur”.

Imaginile surprinse sunt dramatice. Peste 100 de pompieri intervin

Anchetatorii de la departamentul de urgență Shenyang și de la compania de gaze se află la locul exploziei, care a spulberat geamurile mai multor clădiri și o serie de mașini parcate.

Explozia a avut loc într-un restaurant celebru din Shenyang, au declarat autoritățile într-un comunicat. Eforturile de căutare și salvare sunt în curs de desfășurare, cu 25 de autospeciale și 110 de pompieri care caută în moloz pentru salvarea victimelor, a declarat serviciul local de pompieri, scrie CNN.

Un nor de praf a învăluit toată strada

Fotografiile și videoclipurile făcute la locul exploziei, postate de martori și difuzate pe scară largă de către mass-media de stat, arată că tot ceea ce a rămas din clădire este un schelet de beton; ferestrele clădirilor din apropiere au fost sparte, vehicule avariate și străzile acoperite cu moloz.

Explozia a fost surprinsă de o cameră video amplasată în mașina unui localnic ce trecea prin acea zonă. În urma exploziei, un nor de praf a învăluit strada, iar trecătorii au luat-o la fugă. Aceștia au fost văzuți în timp ce își scuturau cioburile de sticlă de pe haine. Anchetatorii au „stabilit preliminar că explozia a avut loc într-o clădire comercială și rezidențială”.

“Explozia a deteriorat și clădirile din apropiere și există, de asemenea, un autobuz public care a fost afectat de incident”, au mai declarat autoritățile.

Exploziile cauzate de scurgerile de gaze sunt frecvente în China

Shenyang, care găzduiește peste 9 milioane de oameni, este capitala provinciei Liaoning. În iunie, o explozie a unei conducte de gaze în centrul Chinei a ucis 25 de persoane și a rănit peste 130. Opt persoane, inclusiv directorul general al companiei care deținea conducta de gaze, au fost reținute ulterior după ce autoritățile au găsit practici de siguranță „neîntemeiate” și defecte grave la conductă.