Explozie puternică la Marea Neagră. S-a întâmplat în portul Samsun din nordul Turciei

Elena Avramescu 02.12.2022, 13:03
Explozie puternică la Marea Neagră. S-a întâmplat în portul Samsun din nordul Turciei

Clipe de coșmar în această zi în portul Samsun de pe coasta Mării Negre din nordul Turciei, acolo unde a avut loc o explozie puternică, după care a izbucnit un incendiu. Cauzele exploziei sunt momentan necunoscute și nici nu există date privind eventuale victime, morți sau răniți. Imediat după producerea incidentului, mai multe echipaje de pompieri au fost trimise la fața locului. Autoritățile locale nu au dorit să comenteze incidentul.

Explozie în portul Samsun din nordul Turciei

Orașul Samsun se află localizat la 420 km nord de capitala Ankara, iar portul situat în el reprezintă unul dintre cele mai importante din Turcia, de unde se face transportul de mărfuri către mai multe țări.

Explozia vine într-un moment dificil în Turcia, ținând cont că recent a fost ținta unui atac terorist recent în Istanbul, în care șase persoane și-au pierdut viața.

Explozie în centrul Istanbulului

La data de 13 noiembrie, o explozie a avut loc în centrul Istanbulului. Inițial, bilanțul a fost de de șase morți și 53 de răniți, conform guvernatorul oraşului, Ali Yerlikaya, iar ulterior a fost actualizat la 81 de răniți.

„Din păcate, în explozia care a avut loc astăzi pe strada Istiklal, numărul morților a crescut la 6, iar cel al răniților la 53. Dumnezeu să aibă milă de cei care şi-au pierdut viaţa, iar celor răniţi le urăm însănătoşire grabnică”, a declarat Ali Yerlikaya, într-un mesaj pe care l-a publicat pe Twitter.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că a fost vorba despre un „atac perfid cu bombă”, adăugând că cei vinovați de această tragedie vor fi prinşi şi pedepsiţi. Cinci procurori au preluat ancheta referitoare la deflagrație.

„6 persoane au murit și 53 de persoane au fost rănite în explozia de pe strada Istiklal. Națiunea noastră ar trebui să fie sigură că autorii incidentului vor fi pedepsiți așa cum merită. Autorităţile relevante ale statului nostru își continuă eforturile pentru a descoperi autorii acestui atac perfid și grupările din spatele lui.

Din primele informaţii pe care ni le-a dat guvernatorul, aici se simte un miros de terorism. Ar putea fi greșit dacă spunem cu siguranță că este terorism, dar primele informații sunt că o femeie joacă un rol în această afacere”, a mai spus preşedintele turc.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...