Explicația lui Cristian Popescu Piedone după ce s-a pus pe o broșură pentru elevi. ”Îi atrage pe copii”

Stan Filon, Gabriel Alexandru 15.10.2021, 13:59
Explicația lui Cristian Popescu Piedone după ce s-a pus pe o broșură pentru elevi. ”Îi atrage pe copii”

Edilul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a devenit personajul principal într-o broșură pe care elevii din sector au primit-o la școală. Personajul Piedone apare în pantaloni scurți, se dă pe trotinetă, are tatuaj, dar vine cu sfaturi utile pentru elevi.

De ce a devenit Cristian Popescu Piedone personajul principal al unei broșuri pentru elevii din Sectorul 5

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, le vorbește elvilor din sector din postura de personaj al unei broșuri. Acesta le oferă sfaturi utile elevilor, cum ar fi:

  • „Nu urca cu străini în lift”
  • „Nu adăuga prieteni necunoscuți în contul tău de Facebook”
  • „Nu accepta niciodată cadouri sau bomboane de la un necunoscut”
  • „Nu transmite mesaje false la 112, pentru că vei primi amendă”
De ce a devenit Cristian Popescu Piedone personajul principal al unei brosuri pentru elevii din Sectorul 5
De ce a devenit Cristian Popescu Piedone personajul principal al unei brosuri pentru elevii din Sectorul 5

”Sunt deja popular, nu-mi mai trebuie”

Chiar dacă erau binevenite și niște sfaturi de siguranță sanitară în fața pandemiei de coronavirus, Piedone s-a limitat la sfaturile de mai sus pentru siguranța fiizică a elevilor. Acum a venit și cu explicații edilul. De ce a recurs la o astfel de metodă?

”Nu neapărat popularizarea. După 30 de ani de administraţie, sunt deja popular, nu-mi mai trebuie. Dar copiii, când văd un desen, altfel percep informaţia. Acolo e un personaj şi asta a prins. Am constatat că pe copii îi atrage şi asta am făcut”, a recunoscut edilul pentru libertatea.ro. 

Și spune că nu este prima dată când recurge la această metodă pentru a ajunge la locuitorii Sectorului. ”E un proiect pe care l-am făcut cu mulţi ani în urmă. Şi la Primăria Sectorului 4, şi la «Gazeta lui Piedone», de sărbătorile creştineşti, la fel, în chip de desen animat, urez «La mulţi ani»“, a mai explicat Cristian Popescu-Piedone.

Chiar dacă primarul a spus că recurge destul de des la astfel de măsuri, caricaturistul Viorel Baciu a spus că ideea broșurii ”Sfaturi de siguranță pentru școală! De la Piedone” i-a aparținut în totalitate. ”Eu am făcut aşa, ca o copertă. Nu pot să desenez sectorul 5, aşa că am ales ceva reprezentativ. Nu mi-a spus nimeni: «Fă-l pe Piedone!». L-am făcut eu”, a declarat Baciu pentru sursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe