Ce avere are, de fapt, primarul sectorului 5 Cristian Popescu Piedone

Daria Petrescu 04.09.2021, 19:27
Ce avere are, de fapt, primarul sectorului 5 Cristian Popescu Piedone

Cristian Popescu Piedone este în prezent primarul Sectorului 5, fiind ales la alegerile din 2020. De la alegerile locale din 2008 până la demisia sa din 4 noiembrie 2015, cauzată de incendiul din clubul Colectiv a fost primar al Sectorului 4. Se spune că din anul 2016 și până în 2020, Cristian Popescu Piedone a rămas fără o bună parte din avuțiile sale. Ce avere are, de fapt, primarul sectorului 5 Cristian Popescu Piedone.

Ce avere are, de fapt, primarul sectorului 5 Cristian Popescu Piedone

Cristian Victor Piedone Popescu este născut pe 15 februarie 1963, în București și este unul dintre cei mai cunoscuți oameni politici. În prezent, acesta este primarul Sectorului 5. Din anul 2008 și până în 2015, acesta a fost primarul Sectorului 4.

Cristian Popescu Piedone a anunțat pe 3 noiembrie în 2011 anunțat în cadrul conferinței UNPR București că părăsește PC. De asemenea, pe 30 martie 2012 a anunțat că va candida pentru USL după câteva luni în care a stat la UNPR. Ce avere are, de fapt, primarul sectorului 5 Cristian Popescu Piedone.

Ce studii are Cristian Popescu Piedone

1998-2002 – absolvent al Universității „Petroșani”, licențiat în Științe Economice

1991-1995 – absolvent cu diplomă de bacalaureat al Liceului „Dimitrie Gusti”, București

Averea lui Cristian Popescu Piedone

Anul trecut a ieșit la iveală faptul că în ultimii patru ani, mai exact între 2016 și 2020, Cristian Popescu Piedone a rămas fără o mică avere. S-a scris că în această perioadă bunurile fostului edil al sectorului 4 au “dispărut” bijuterii, obiecte și timbre în valoare de 40.000 de euro.

Cristian Popescu Piedone era moștenitorul bijuteriilor familiei în valoare de 20.000 de euro, în anul 2016. De asemenea, acesta deținea colecții de obiecte vechi și timbre de 15.000 de euro.

Cristian Popescu Piedone avea o colecție impresionantă de obiecte vechi și timbre de 15.000 de euro, dar și pendule și ceasuri de buzunar de 5.000 de euro.

Pentru cei care vor să afle ce avere a declarat Cristian Popescu Piedone în anul 2020, ei bine, candidatul la funcția de primar al sectorului 5 a lăsat necompletată secțiunea bunurilor de tipul bijuteriilor și obiectelor de artă. Astfel că, nu se știe ce astfel de obiecte mai deține primarul și cât valorează ele.

„Sunt bunurile mele. Dacă nu mai apar, nu mai sunt”

Contactat de jurnaliștii de la ziare.com, Cristian Popescu Piedone a refuzat să spună ce s-a întâmplat cu bunurilesale. El a declarat că în ultimii patru ani nu a mai deținut funcții în administrația publică locală, iar acest lucru nu îl obligă să justifice destinația bunurilor.

“Sunt bunurile mele. Dacă nu mai apar, nu mai sunt. Au trecut patru ani de zile. Nu am mai avut nimic cu administrația locală, nu am fost funcționar public”, a afirmat Cristian Popescu Piedone.

Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu

Fostul edil al Sectorului 4 a fost condamnat, la primă instanță, în 2019, la 8 ani și 6 luni, în dosarul Colectiv Decizia magistraților nu este definitivă, aceasta fiind, de altfel, atacată la Curtea de Apel București.

În declaratia de avere din anul 2020, Cristian Piedone nu a mai completat secțiunea bunurilor de tipul bijuteiilor și obiectelor de artă.

Cristian Popescu Piedone a declarat ca are un venit anul de 99.430 de lei, obtinut din pozitia de director al companiei SC BRAI-CATA SRL.

Urmăriți Impact.ro și pe