Impact LIVE

Există Dumnezeu? Dumitru Constantin Dulcan: Universul are o rațiune, una singură

Elena Avramescu 14.07.2022, 13:25
Există Dumnezeu? Dumitru Constantin Dulcan: Universul are o rațiune, una singură

Dumitru Constantin Dulcan, medic neurolog și psihiatru, autor de literatură filozofică și metafizică, a fost invitatul special din cadrul emisiunii de azi Impact LIVE. Temele de discuție abordate au fost legate de prezența lui Dumnezeu în zilelor noastre, existența prelungită pe pământ, dar și condiția materială a vieții.

Dumitru Constantin Dulcan, despre existența lui Dumnezeu pe pământ

După ce a abordat mai multe teme interesante, Dumitru Constantin Dulcan a vorbit și despre existența lui Dumnezeu, venind cu argumente precise în afirmațiile sale.

„Eu nu cred că Dumnezeu există. Am argumente că Dumnezeu există. Am 1000 de argumente, dacă doriți. Plecând de la ideea că noi nu suntem doar ființe biologice, avem o psihologie, avem afecțiuni, bucurii, dorințe, plăceri. Pare-se că toate lucrurile au un sens. Experiența mea e că o învață mai mult din suferință decât din fericire. Asta înseamnă că undeva e un sens. Dacă ești fericit nu mai meditezi, trăiești în tine mai mult. Hai să plecăm de la BigBang, începutul. De unde vine acea energie? Nu știm”.

Mai apoi a vorbit și despre condiția materială a vieții și despre cum se explică faptul că oamenii care par a nu se vindeca, o fac totuși.

„Conform cărților citite și cazurilor analizate, am observat că alte civilizații întâlnite au același Dumnezeu. Pentru asta au meritat toate cheltuielile. E vorba de civilizațiile din cosmos. E un lucru formidabil: universul are o rațiune, una singură. E vorba despre o studentă care s-a culcat într-o zi, se trezește deasupra, se sperie, apoi află că mai e cineva din Universitate din Franța care are aceiași capacitate și au colaborat, scriind cărți”.

Autorul nu s-a ferit să vorbească și despre locul în care omul merge după ce se încheie existența fizică pe pământ.

„Dimensiunea spirituală nu e cum ne imaginăm noi la km distanță, ci e cam de la câțiva metri în sus, la infinit. E cu noi în permanență. Avem „n” dovezi de existență ale celor care pleacă. Se spune că prin vise. Eu am avut experiențe directe și am conștiința clară că nu are explicații prin ce știm astăzi. Asta înseamnă că vine din altă dimensiune. Mi-au fost transmise multe. Vin din comunicarea cu ai noștri”.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...