Nelu Diaconu (47 de ani) este ziua polițist, iar seara devine artist! Solistul trupei rock ”Prometeu” a absolvit Școala de agenți de Poliție din Câmpina și lucrează ca agent-șef principal la formațiunea de investigații criminale din cadrul Poliției Brezoi. În interviul oferit, în exclusivitate pentru impact.ro, Nelu Diaconu ne-a povestit despre viața de polițist, despre crimele care au băgat românii în sperieți, dar și despre colaborarea pe plan muzical cu polițista Claudia Iuga, solista cu voce de aur, care s-a remarcat la ”Românii au talent” (PRO TV) și la ”X Factor” (Antena 1).
Da, în 1995 am absolvit Școala de agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, din Câmpina, iar în prezent lucrez ca agent-șef principal la formațiunea de Investigații criminale din cadrul Poliției Brezoi. Muzica e o pasiune pe care o fac strict în timpul liber. Pot spune că am avut noroc de colegi și de șefi care au înțeles situația, unii dintre ei chiar m-au încurajat să merg mai departe. Din muzica rock se poate trăi, mai degrabă se putea. Sunt artiști și chiar trupe care fac play-back, dar sunt plătiți mai bine decât noi.
Chiar dacă îmbrac haina de polițist, înainte de toate sunt om, iar decesul fiecărui suflet reprezintă o mare durere. Din punctul meu de vedere nu există crimă perfectă, posibil doar să pară a fi crimă perfectă. Într-un fel sau altul, autorul lasă dovezi sau urme care pot fi analizate și interpretate de criminaliști și de organele de cercetare penală.
Cu siguranță au fost probe suficiente dacă fostul soț a fost condamnat. Deci crimă perfectă nu există. Nu știu ce probe au fost la dosarul ”Elodia”. Depinde și de cantitatea de sânge găsită sub stratul de vopsea de pe pereți, depinde cum s-au propagat petele de sânge. Sunt multe analize.
Au mai fost astfel de crime și în anii 90, sunt metode aduse în România de chinezi. Cu siguranță, specialiștii din Poliție o să clarifice exact situația de la Giurgiu, la astfel de cazuri e o muncă complexă, au fost reținuți deja niște suspecți în cazul ”fetei arse din valiză”. Criminalistul este cel care ridică urme și face fotografii. Noi, anchetatorii, facem apoi investigații, luăm declarații.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Da, cu Claudia Iuga, polițistă la IPJ Arad, am făcut duet la ”Festivalul artiștilor amatori ai M.A.I., desfășurat la Târgu-Mureș, în 2019. Am fost invitați să susținem un recital, are o voce foarte bună.
Am înregistrat recent multe piese, prelucrări din folclor, pot fi ascultate pe Youtube, ”Singur”, ”Amintiri”, ”Nevasta mea”, ”Viața pe motor”, ”Cenușăreasa”, ”Dă, mamă, cu biciu-n mine!” și ”Aripa regăsită”, piesă compusă în 1988, pe care am reorchestrat-o și înregistrat-o anul acesta. Am început înregistrările pentru un album, avem deja 16 piese. Trupa ”Prometeu” am înființat-o în 1986, la Horezu. În prezent, din formație mai fac parte Florin Profeanu (bass), Narcis Deaconu-clape, Marinescu Adrian-chitară și Dragoș, fiul meu, la tobe.
Da, fiul meu e toboșarul trupei, bate toba de la vârsta de 6 ani, mi-aș fi dorit să fie chitarist sau solist vocal. L-am luat în sala de repetiții și s-a așezat direct la tobe. Are 24 de ani, are și o trupă rock faină, în Sibiu, ”Wild Child”, alături de care a lansat primul album. Mă înțeleg foarte bine cu Dragoș, ne mai contrazicem pe teme muzicale, dar bine mă înțeleg și cu fiica mea, Delia, studentă la Facultatea de Farmacie din Sibiu.
În timpul liber, împreună cu Viorel Jackab, am înființat trei trupe rock, cu elevii Liceului teoretic din Brezoi, ”Rock Teen Spirit”,”Discipolii” și ”A treia generație”. O să revenim cu activitatea lor după ce trece pandemia de coronavirus.