Un polițist din Constanța are o avere uluitoare. Ce s-a descoperit la un control

Ana Anitoiu 05.11.2020, 12:11
Un polițist din Constanța are o avere uluitoare. Ce s-a descoperit la un control

Un fost polițist din Constanța are o avere uluitoare, pe care nu poate să o justifice. A fost sesizată Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel.

Ce avere uluitoare are un fost polițist din Constanța

Potrivit Agenției Naționale de Integritate (ANI), fostul ofițer de poliție din Constanța nu poate justifica suma de 141.000 de euro prin veniturile realizate.

Conform unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate au constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 562.220 lei. Adică o diferență de 141.831 de euro, între averea dobândită şi veniturile realizate de către fostul ofițer de poliție, în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Astfel, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa. ANI a cerut începerea unui control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada în care fostul ofițer de poliție și-a exercitat funcția.

Un politist din Constanta are o avere uluitoare, pe care nu o poate justifica
Politisti

Un polițist din București, aflat în stare de incompatibilitate

Totodată, Agenţia Naţională de Integritate a descoperit că un poliţist din București s-a aflat în stare de incompatibilitate. Este vorba despre un agent de poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Sectorul 2 Poliţie, Secţia 9 Poliţie.

Potrivit ANI, acest polițist a exercitat în același timp, în perioadele 1 noiembrie 2016 – 1 aprilie 2018, respectiv 4 iunie 2018 – 14 ianuarie 2019, calitatea de funcţionar public cu statut special şi pe cea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul a două societăţi comerciale. Acestea se aflau în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile din fişa postului său.

Șpagă inedită în Poliția Română

Recent, un șofer din România a încercat să îi ofere o șpagă generoasă unui polițist din județul Cluj. Mai exact, un apartament. Se pare că bărbatul a fost prins în timp ce conducea fără un permis auto.

Incidentul a avut loc în municipiul Turda. Șoferul a fost oprit după ce polițiștii au observat că încălcase mai multe reguli, în trafic. Agenții au descoperit că șoferul avusese probleme cu legea și în urmă cu câteva luni.

Când a fost dus la secție, bărbatul a încercat să-l mituiască pe agent cu 1.000 de euro. Atunci când agentul a refuzat șpaga, șoferul i-a promis polițistului un apartament. Totuși, omul legii l-a refuzat și a făcut o plângere penală.

Astfel, șoferul s-a ales cu un dosar penal pentru dare de mită. Și-a recunoscut fapta, așa că a primit o condamnare de doar un an și jumătate de închisoare cu suspendare și 60 de ore de muncă în folosul comunității. Mai multe detalii, AICI!