EXCLUSIV. Urania Cremene, pregătită de „Supernanny”. „Tot ce aplic în programul meu e trecut prin mine însămi”

Alexandru Catalan, Ioana Nicolae 17.03.2021, 23:53

Urania Cremene (45 de ani) se poate lăuda, în prezent, cu titlul neoficial de cea mai cunoscută “Superdădacă” din România. În opinia ei, a învăţa să fii părinte e asemenea unui examen în vederea obţinerii carnetului de conducător auto. Adică, cel puţin dificil! Urania Cremene, unul dintre cei mai cunoscuţi experţi români în parenting, arta de a creşte copilul, ne-a oferit un interviu în exclusivitate pentru impact.ro. Ea revine, sâmbătă, 20 martie, la Prima TV, odată cu începerea noului sezon al emisiunii “Supernanny”.

”Cel mai important  şi mai valoros lucru pe care putem să-l facem pentru copiii noştri este să învăţăm cum să-i creştem şi să-i educăm”

În acest scop, Urania Cremene a dezvoltat, în ultimii zece ani, un program special, “All About Parenting”, prin care şi-a propus să ofere celor interesaţi tot felul de tehnici de a reacţiona atunci când te izbeşti de situaţii-limită, de crize de nervi, refuzuri sau uşi trântite în nas, în relaţia cu propriul copil.

”Cel mai important  şi mai valoros lucru pe care putem să-l facem pentru copiii noştri este să învăţăm cum să-i creştem şi să-i educăm. Să învățăm parenting atunci când suntem părinți, ar trebui să fie la fel de normal ca atunci când învățăm și dăm un examen când vrem să devenim conducători auto”, a declarat ea pentru impact.ro.

EXCLUSIV. Urania Cremene, pregatita de
Urania Cremene

”Am ales să ofer părinților tehnici, soluții și sfaturi despre cum pot crește cooperarea în familie, fără să se mai ajungă la ceartă, la ton ridicat ori pedepse”

Urania Cremene se mândreşte cu faptul că a împrumutat ceva din firea bunicii dinspre mamă, dar şi cu prenumele său, identic cu cel al aceleiaşi bunici, o grecoaică venită în perioada interbelică în România pentru a face facultatea. S-a îndrăgostit repede de ţara noastră, dar şi de un român care avea să pătimească multe după instalarea regimului comunist la Bucureşti, după 1945.

Ea crede că totul își are sursa în educația noastră, iar educația începe din copilărie. Iată de ce a ales să facă carieră într-un domeniu în care sau despre care până mai acum câţiva ani mai toţi credeam că suntem experţi: ”Tot ce aplic în programul meu e trecut prin mine însămi. Fie am experimentat personal, fie am citit mult despre ele. Iată de ce am ales să ofer părinților tehnici, soluții și sfaturi despre cum pot crește cooperarea în familie, fără să se mai ajungă la ceartă, la ton ridicat ori pedepse”, susţine Urania Cremene. Ea însăşi mamă a unui băiat de nouă ani, Amos, Urania Cremene va reveni de sâmbătă, 20 martie, la Prima TV, odată cu începerea unui nou sezon al emisiunii “Supernanny”, care va fi difuzată în fiecare săptămână. Doar ora va varia. Dacă la prima ediţie emisiunea va debuta la ora 22.00, ediţia următoare, din 27 martie, va fi difuzată de la ora 20.00.

”Deși fiecare caz este unic, toate tehnicile pe care le propun sunt parte a trusei de unelte a unui părinte echilibrat, care este ferm și cald, în același timp”

“Îmi doresc ca emisiunea Supernanny să fie una educativă, care acoperă multe dintre problemele și provocările oricărui părinte din ziua de astăzi. M-a bucurat șansa de a duce mesajul parentingului echilibrat în cât mai multe familii din România. Deși fiecare caz este unic, toate tehnicile pe care le propun sunt parte a trusei de unelte a unui părinte echilibrat, care este Ferm și Cald, în același timp. Adică un părinte care pune limite și stabilește reguli, dar cu respect, fără pedepse și fără recompense. Pare incredibil faptul că în doar câteva zile, copiii pot deveni echilibrați, însă părinții învață că rezolvarea problemelor cu ai lor copii începe cu schimbarea propriului comportament”, mai susţine Urania Cremene.

Cunoscuta specialistă în parenting din România îşi alege “subiecţii” din rândul familiilor care o sună pentru a se plânge de una sau de alta. De data aceasta, spre exemplu, “Superdădaca” va încerca să demonstreze cum poate fi transformat un băieţel care l-a luat pe ”NU” în braţe şi a uitat să-l mai dea jos.

Urmăriți Impact.ro și pe