EXCLUSIV. Românii s-au călcat în picioare la poarta Institutului Cantacuzino pentru medicamentul-minune. În cât timp s-au ”evaporat” flacoanele

Alexandru Catalan 16.12.2020, 15:47

Cel puţin 300 de persoane s-au adunat miercuri dimineaţă în faţa Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino” din Bucureşti pentru a intra în posesia ‘‘medicamentului-minune‘‘ împotriva COVID-19. Este vorba despre Orostim HV, noul supliment alimentar pentru stimularea imunităţii gândit ca un proiect special al cercetătorilor de la ‘‘Cantacuzino‘‘ şi care s-a vândut ca pâinea caldă încă de la lansarea sa oficială, la începutul lunii decembrie.

Orostim HV este un supliment alimentar care conține o combinație obţinută din 15 tulpini bacteriene și o pulbere de extract de orz verde, fiind supranumit un fel de ‘‘polidin plus‘‘. Cei mai mulți dintre cei prezenţi la Institutul Cantacuzino erau bucureşteni, cu o medie a vârstei ce depăşea pragul de 60 de ani.

Primul client s-a așezat la rând la 5.30, cu două ore și jumătate înainte să vină vânzătoarea

Celebra listă cu numele celor prezenţi la coada formată cu mai bine de o oră înaintea deschiderii magazinului institutului, atât de prezentă în ultimii ani ai regimului ceauşist, a revenit și azi dimineață. Cel puţin 90 de persoane erau înscrise pe lista lui Nea Matei, încă de la prima oră. Unul dintre primele numele înscrise pe lista cu pricina, domnul Iancu, cum ni s-a recomandat, susţinea că a ajuns în faţa clădirii de pe Splaiul Independenţei, fost al Dâmboviţei, de lângă Facultatea de Medicină Veterinară, undeva în jurul orei 5.30, dimineaţa.

Adică cu circa două ore şi jumătate înainte ca magazinul cu medicamentul-minune să se deschidă. Lista cu pricina a supravieţuit doar câteva minute după deschiderea magazinului, întrucât cel ce îi dăduse viaţă i-a curmat şi efemera ei existenţă plecând spre casă fără a lăsa banala bucăţică de hârtie celor aflaţi încă la coadă.

Procesul de cumpărare a avut loc în aer liber, clienții nefiind primiți în magazin

Pe de altă parte, conducerea institutului s-a asigurat că sunt respectate actualele norme de protecţie sanitare, coada formându-se în exteriorul clădirii. De asemenea, procesul de cumpărare a avut loc tot în aer liber, clienții nefiind primiți în interiorul magazinului de desfacere a noului produs. Faima produselor de la ‘‘Cantacuzino‘‘, dar şi preţul mai mult decât accesibil al produsului Orostim HV, trei lei pentru fiecare capsulă, sunt două argumente forte în ochii celor ce s-au aflat la coadă.

Tanti Elena, spre exemplu, o doamnă cochetă la 69 de ani, îşi împărtăşea tuturor celor care doreau s-o asculte amintirile legate de prima sa ‘‘incursiune‘‘ la ‘‘Cantacuzino‘‘, de la începutul lunii decembrie, atunci când primele flacoane cu Orostim fuseseră deja vândute, cu tam-tam. În plus, aceeaşi tanti Elena oferea cu mărinimie sfaturi despre modul de consum al suplimentului, dar şi primele reacţii personale, întrucât făcuse deja prima cură, una pe care o recomanda tuturor cu ‘‘mâna pe inimă” !

EXCLUSIV. Romanii s-au calcat in picioare la poarta Institutului Cantacuzino pentru medicamentul-minune. In cat timp s-au ”evaporat” flacoanele
Oameni, la coada, la poarta Institutului Cantacuzino pentru medicamentul-minune

La ora 9.26, s-a anunţat că mai e marfă doar pentru două persoane

O altă doamnă susţinea că venise în acea dimineaţă special de la Ploieşti pentru a cumpăra medicamentul-minune: ”Ce bine ar fi dacă ar reuşi să-l producă mai repede în cantităţi industriale. Avem nevoie de aşa ceva, căci uite câte nenorociri există pe lume. Dumneavoastră, bucureştenii, sunteţi avantajaţi, dar noi, ceilalţi, ce ne facem?!”, a sunat întrebarea ei retorică.

Lucrurile au mers bine la coadă în prima oră şi jumătate, dar datele problemei s-au schimbat la 9.26, atunci când vânzătoarea a anunţat că nu mai are marfă decât pentru două persoane. Ca atare, cu destule oftaturi, dar şi câteva urări de ‘‘Sărbători frumoase!‘‘, ‘‘Ce repede s-au dat 795 de flacoane!‘‘, cei veniți s-au retras dezamăgiți spre case.

Institutul ”Cantacuzino” va scoate  după Sărbători o nouă tranşă de flacoane Orostim HV

Mulţi dintre cei ce rataseră şansa şi-au dat deja întâlnire la ”Cantacuzino‘ după Anul Nou, atunci când institutul ar putea pe piaţă o nouă tranşă cu flacoane Orostim HV. Noul produs al celor de la ”Cantacuzino” se administrează timp de trei luni, câte o capsulă pe zi, în primele zece zile ale fiecărei luni. Urmează apoi 20 de zile de pauză, după care procesul se repetă în primele zece zile ale lunii următoare.

Cele trei flacoane pentru tratamentul adulţilor costă 90 de lei. Orostim HV se administrează în perioadele cu risc de apariție a infecțiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivități cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecții respiratorii repetate și persoanelor de vârsta a treia în stări cu imunitate scăzută.

Urmăriți Impact.ro și pe