Ce este orostim, suplimentul de imunitate vândut de Institutul Cantacuzino

Daria Petrescu 02.12.2020, 17:01
Ce este orostim, suplimentul de imunitate vândut de Institutul Cantacuzino

A apărut suplimentul de imunitate care ajută la combaterea răspândirii SARS-CoV-2. Este vândut de Institutul Cantacuzino, începând cu 2 decembrie. Apariția acestui supliment aduce o rază de speranță în viața românilor care de aproape un de zile luptă împotriva coronavirusului. Iată ce este orostim, suplimentul de imunitate vândut de Institutul Cantacuzino și ce spun specialiștii despre efectul pe care il are.

Orostim, suplimentul de imunitate, în plină pandemie de coronavirus

În ultima perioadă, mai mulți medici au lucrat la dezvoltarea produsului. Aceștia spun că medicamentul ajută la creșterea rezistenței organismului împotriva infecțiilor. Specialiștii speră că acest medicament ar putea fi de ajutor chiar și în combaterea răspândirii SARS-CoV-2

Din 2 decembrie, Institutul Cantacuzino din București pune în vânzare noul supliment alimentar pentru stimularea imunității, Orostim-HV.

„Produsul se administrează în perioadele cu risc de apariţie a infecţiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivităţi cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecţii respiratorii repetate şi persoanelor de vârsta a treia în stări cu imunitate scăzută.

În următoarea perioadă se va continua dezvoltarea produsului, urmând ca anul viitor Institutul Cantacuzino să realizeze transferul tehnologic într-o altă arie de fabricaţie pentru producţia în serie a produsului.”, a transmis MApN.

„Suntem în plin proces de testare și de reluare a cercetării”

„Noi am început producția, de fapt, e mult spus producția, pregătirea producției în anul 2018 decembrie. Producția efectivă a început în luna aprilie a acestui an. Se adresează copiilor și adulților, în primul rând, celor cu boli infecțioase respiratorii”, a spus Cristian Uluitu, medic al Institutului Cantacuzino.

Orostim-HV va costa 80 de lei și este primul produs pe care Institutul Cantacuzino îl pune în vânzare, după ce a fost preluat de Ministerul Apărării. Momentan, acesta poate fi cumpărat doar de la poarta Institutului în număr limitat. Producția în serie a suplimentului Orostim-HV va începe anul viitor.

„Suntem în plin proces de testare și de reluare a cercetării vizavi de producția vaccin trivalent și sperăm că la începutul lui 2021 să avem un produs sigur pe care să-l autorizăm”, a spus și Florin Oancea, Institutului Cantacuzino.

Ce este orostim

Orostim este un supliment alimentar cu proprietăți biostimulatoare și antioxidante. Medicamentele au în compoziție o pulbere de extract de orz verde și 15 tulpini bacteriene. Se spune că acest supliment ar trebui să ne facă mai rezistenți și la infecțiile respiratorii din acest sezon gripal.

Încă din 1921, Institutul Cantacuzino a fost cel mai mare producător de seruri și vaccinuri din Europa de Sud-Est. Variola a fost o boală virală gravț. Care a omorât sute de milioane de oameni pe glob, iar specialiștii care au lucrat la Cantacuzino au reușit să ajute la eredicarea lui.

În producția Institutului s-au aflat peste 300 de produse, între care Polidin sau Cantastim. Acesta din urmă stimula organismul să se apare de unele forme de cancer.

În 2010, Agenţia Naţională a Medicamentului a retras autorizaţiile de producere şi vânzare a oricărui tip de vaccine. Motivul este acela că institutului îi expirase standardul de fabricație.

În momentul acela, România a pierdut patru vaccinuri importante: BCG, antigripal, antirabic și antitetanic. Aceastea se cunpără acum din străinătate. În fiecare sezon, doar Campania de vaccinare costă în România 45 de milioane de lei.

 

Urmăriți Impact.ro și pe