EXCLUSIV. Poliția și Biserica reacționează după anunțul deschiderii primei academii de vrăjitoare la București. ”Și-a făcut Dracu’ școală”

Alexandru Catalan 20.02.2021, 17:43
EXCLUSIV. Poliția și Biserica reacționează după anunțul deschiderii primei academii de vrăjitoare la București. ”Și-a făcut Dracu’ școală”

Vestea deschiderii unei “academii a vrăjitoarelor” la Bucureşti a stârnit un val de controversă și de reacții negative. Anunţul celebrei Ioana Sidonia, fiica unei dintre cele mai cunoscute vrăjitoare din România, Maria Sidonia, a pus pe jar şi Poliţia, şi Biserica.

Vrăjitoarele din România intenționează să-şi facă şcoală de farmece şi vrăji la Bucureşti

Dracul vrea să aibă şi el şcoala lui! Dacă Biserica şi teologia au un sistem de educaţie, Diavolul încearcă şi el să ţină pasul. Uite că dracu” şi-a făcut şcoală după 2000 de ani de la Hristos. Dar povestea asta nu e nouă. În Scriptură ni se relatează un moment în care Sf. Petru este abordat de un vrăjitor care dorea din tot sufletul să dobândească puterea sfinţilor apostoli, ceea ce bineînţeles că nu se va întâmpla vreodată. Şi asta fiindcă de 2000 de ani oamenii uită sau pur şi simplu nu ştiu că sfinţenia nu se dobândeşte prin diplome şcolare. Aveam de-a face cu ocultismul, o confruntare pe care Biserica o are de multă vreme şi pe care a ştiut mereu să-l înfrunte, a declarat in exclusivtate pentru impact.ro preotul şi jurnalistul Eugen Tănăsescu.

Sfinţia sa a ţinut să le reamintească oamenilor că nu există diferenţe între magia albă şi magia neagră:

Nimeni să nu se lase înşelat de cei care spun că magia albă e bună. Fals! De la Diavol nu poţi scoate nimic bun. Nu tot ce se pretinde că e de folos sau amestecă şi numele Domnului nu înseamnă automat că e de origine bună. Nu există magia paralelă cu magia neagră. Ce există îngeri paraleli cu îngerii buni? Nu, există doar îngeri buni şi răi. La fel stă povestea şi cu magia. Şi oamenii trebuie să ştie că Biserica nu o încurajează, dimpotrivă, o condamnă cu fermitate! Pentru rezolvarea problemelor acestei lumi există liberul arbitru, propriile decizii. Nu-ţi va rezolva nimeni altcineva propriile probleme familiale decât tu. Nu există o influenţare a destinului decât în măsura în care fiecare dintre noi se implică în schimbarea acestuia. Oricine îţi spune altceva, te va minţi!.

Ioana Sidonia își dorește să înființeze “Şcoala Naţională de Farmece şi Ghicit”
Ioana Sidonia își dorește să înființeze “Şcoala Naţională de Farmece şi Ghicit”

Biserica Ortodoxă Română și Poliția au reacționat

La rândul său, purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu a comentat sec informaţia.

Nu am cunoştinţă de o asemenea iniţiativă aprioric ridicolă şi lovită ucigător de nulitate prin absoluta contradicţie în termeni. E dincolo de orice comentariu logic.

În ceea ce priveşte reacţia venită din partea reprezentanților Poliției, aceaștia au avertizat asupra posibilelor încălcări ale legii.

Nu am auzit de aşa ceva până acum. Vom fi atenţi la respectarea legii. Lumea trebuie să ştie că oricine-ţi promite contra cost că-ţi aduce iubitul înapoi prin nu ştiu ce metode sau mai eu ştiu eu ce altceva, comite o infracţiune de înşelăciune. Iar asta înseamnă încălcarea legii, a declarat pentru impact.ro Diana Sarca, comisar-şef în Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

La rândul ei, Ioana Sidonia, cea care a avut iniţitiva deschiderii unei şcoli de vrăjitoare la Bucureşti a declarat că a primit recent, la Moscova, un premiu care o desemnează drept “cea mai bună clarvăzătoare din România”. În opinia ei, generaţiile mai tinere de vrăjitoare nu reuşesc să se mai ridice la nivelul celor din trecut, motiv pentru a înfiinţa “Şcoala Naţională de Farmece şi Ghicit”.

Urmăriți Impact.ro și pe