Exclusiv: Drama de nedescris prin care a trece un artist de la noi! A căzut la pat și nu mai poate mânca singur. Detalii tulburătoare

Alexandra Andrei 16.08.2020, 19:37
Exclusiv: Drama de nedescris prin care a trece un artist de la noi! A căzut la pat și nu mai poate mânca singur. Detalii tulburătoare

În vârstă de 75 de ani, starea de sănătate a lui Cornel Constantiniu este una din ce în ce mai precară. Acesta are nevoie în totalitate ajutorul soției pentru a putea supraviețui.

Trei operații pe inimă și trei pe creier, pentru a putea supraviețui

Actor, compozitor și cântăret, Cornel Constantiniu se numără printre personajele marcante ale lumii culturale românești. Timp de mai bine de 40 de ani, acesta ne-a impresionat prin vocea și compozițiile sale, dar și prin duete de succes cu Angela Similea, Mirabela Dauer sau Mihaela Mihai.

O viață închinată scenei și un succes răsunător, dar un destin complicat, cu o cruce grea de dus. În urmă cu 27 de ani, marele artist român a fost diagnosticat cu Parkinson, iar de atunci necazurile au venit unul după celelălt: fratele său geamăn a murit răpus de cancer, iar el a suferit 6 intervenții chirurgicale.

Trei operații pe cord deschis în decursul a patru ani, ultima dată în luna aprilie a anului trecut, atunci când i s-a montat un neurostimulator. Datorită maladiei de care suferă din 1993, Cornel Constantiniu a suferit și trei operații pe creier. Prima a fost efectuată în Africa de Sud, la Cape Town, iar celelalte două la Viena. În ciuda tuturor acestor probleme de sănătate, artistul a continuat să urce pe scenă și să bucure o țară întreagă. Și-a ascuns durerea în spatele unui talent imens și a felului său vesel și carismatic de a fi.

cornel constantiniu, drama, actor
Trei operații pe inimă și trei pe creier, pentru a putea supraviețui

Un talent unic, scufundat în uitare, neajunsuri și dureri trupești

Timpul, însă, a fost extrem de nemilos cu Cornel Constantiniu. În ultimii doi ani, artistul s-a mișcat din ce în ce mai greu, iar acum a căzut la pat. Artistul nu mai poate mânca singur, nu se mai poate mișca fără ajutor și are momente în care nu mai este lucid.

Marele domn al scenei românești este îngrijit, în permanență de soția lui, Domnița, cea care are grijă de soțul ei ca de un copil mic și care nu s-a plâns niciodată de greutăți sau neajunsuri. O femeie pentru care dragostea pentru familie a reușit să învingă orice obstacol.

O altă mare suferință a lui Cornel Constantiniu constă în faptul că ambii copii sunt stabiliți peste hotare, motiv pentru care îi vede extrem de rar. Anul trecut, în ultimul interviu pe care l-a acordat, acesta mărturisea cu lacrimi în ochi că se simte abandonat de toată lumea, de colegi, de organizatori, chiar și de presă. Un suflet mare, nobil, care a oferit bucurie unei întregi națiuni, plânge acum singur, afundat în uitare, neajunsuri și dureri trupești.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Alexandra Andrei
Masterandă la Jurnalism, Alexandra activează pe postul de redactor pentru Impact.ro din anul 2020. Noi am remarcat-o pentru calitățile sale timpurii, devenindu-ne colegă încă din perioada...