EXCLUSIV. De câte ori a cântat Gabriel Dorobanțu celebrul său hit ”Hai vino iar în gara noastră mică”. E un adevărat record. ”E cartea mea de vizită”

Alexandru Catalan 10.11.2020, 21:13
EXCLUSIV. De câte ori a cântat Gabriel Dorobanțu celebrul său hit ”Hai vino iar în gara noastră mică”. E un adevărat record. ”E cartea mea de vizită”

De 20.000 de ori ne-a cântat Gabriel Dorobanţu „Hai, vino, iar, în gara noastră mică!”. Şlagărul care a încântat atâtea generaţii va fi depăşit de mult orice aşteptări şi va continua să bată noi recorduri, pentru că Gabriel Dorobanțu va include această piesă în fiecare concert al lui.

Gabriel Dorobanțu a bătut recorduri cântând melodia sa cea mai cunoscută, ”Hai vino iar în gara noastră mică”

„Cânt această melodie de mai bine de 20 de ani, mai bine de jumătate din cariera mea artistică. Până acum nu m-am gândit să fac o contabilizare a dăţilor în care am prezentat-o pe scenă, dar cred că aş putea spune că am interpretat-o de circa 20.000 de ori. Ca să fiu mai exact, ar fi undeva între 18.000 şi 20.000 de ori”, ne-a spus Gabriel Dorobanţu, surprins de provocarea la care a fost supus de Impact.ro.

Gabriel Dorobanțu are, în medie, câte cinci sau şase spectacole pe lună. Şi asta dacă este vorba despre luni proaste. Dar numărul concertelor se poate şi tripla în condiții normale. Însă în acest an, efectele pandemiei de COVID-19 au fost resimţite de întreaga industrie muzicală.

„Melodia aceasta este într-un fel cartea mea de vizită, deci nu poate lipsi din niciun spectacol la care iau parte. Fie lumea cât de supărată şi vremurile astea pe care le ştim cu toţii, dacă este Gabriel Dorobanţu, este şi şlagărul cu pricina”, ne-a asigurat îndrăgitul cântăreţ, ajuns la vârsta de 67 de ani.

Gabriel Dorobanțu a cântat pe 8 noiembrie 2020 pentru fanii din Chișinău

Gabriel Dorobanțu a cântat la Chișinău pentru 400 de oameni

Aşa s-a întâmplat şi la cel mai recent spectacol al lui Gabriel Dorobanțu, susţinut duminică, 8 noiembrie 2020, la Chişinău, în aer liber.

„Am avut un contract pe care a trebuit să-l onorez. Am cântat într-un parc din Chişinău, destul de asemănător ca structură cu Piaţa Sfatului din Braşov. Acolo am cântat alături de Olga Ciolacu, o vedetă locală, dar binecunoscută şi la noi, şi de Mihail Sandu și au fost prezente la eveniment cam 400 de persoane. S-au păstrat regulile de distanţare socială şi acolo. Scena, spre exemplu, era la câţiva metri buni de scaunele pe care au stat spectatorii. Au existat şi comentarii pe reţelele sociale legate de organizarea acestui show, dar noi, artiştii, nu am fost blamaţi. A ieşit ceva frumos!”, ne-a împărtăşit Gabriel Dorobanţu din cea mai recentă experienţă a lui pe scenă.

Pe de altă parte, Gabriel Dorobanţu spune că un artist care se respectă nu are timp de odihnă, chiar şi în vremurile astea de pandemie. „Trebuie să continui să-ţi exersezi vocea, să faci vocalize, să cauţi abordări noi, dar şi noi melodii. Personal, continui să trag semnale de alarmă către breaslă și către colegii compozitori. Trebuie să fim pregătiţi să cântăm, să-i înveselim pe oameni, chiar şi acum, când regula de bază este distanţarea, dar mai ales după ce vom scăpa de restricții. După ce vremurile acestea vor trece, oamenii vor dori să uite cât mai repede acest coşmar, iar noi trebuie să le fim alături. Personal, voi continua să cânt şi la 80 de ani, poate şi mai mult. Dacă publicul va dori să-mi asculte melodiile, voi fi încântat să fac asta. Dacă nu, voi rămâne la mine acasă”, ne-a mai spus Gabriel Dorobanţu care se pregăteşte pentru filmările de Revelion.

Urmăriți Impact.ro și pe