EXCLUSIV. Cutremur pe scena politică: Victor Ponta, gata să ia sute de mii de euro de la Marian Vanghelie. Ce va face cu banii

Alexandra Andrei 04.06.2020, 19:10

Un nou cutremur pe scena politicii românești. Victor Ponta l-a dat în judecată pe Marian Vanghelie pentru calomnie. Președintele Pro România cere scuze publice, precum și despăgubiri de ordinul sutelor de mii de euro.

Victor Ponta îi cere sute de mii de euro daune lui Marian Vanghelie

Au trecut aproape șapte ani de când fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, și fostul premier, Victor Ponta, duc un război al acuzațiilor reciproce. Desigur, toate în spațiul public. Vanghelie îl acuză pe Ponta că el se află în spatele arestării sale, în timp ce liderul Pro România susține că Vanghelie ar fi tras sforile ca el să fie expulzat din PSD.

Acum, scandalul s-a mutat la tribunal, după ce Victor Ponta i-a făcut plângere lui Marian Vanghelie pentru calomnie, defăimare și atingerea demnității. Procesul ar fi trebuit să înceapă deja la Tribunalul București, însă starea de pandemie a amânat termenul dat inițial. Conform surselor Impact.ro, fostul prim ministru dorește ca Marian Vanghelie să își ceară scuze publice și să îi dea daune de sute de mii de euro: “Ponta zice că va dona banii ăștia oamenilor săraci, că nu vrea să păstreze niciun leu. Vanghelie spune că nu are cum să piardă pentru că deține dovezi pentru cele afirmate. Între ei este un război continuu, se urăsc pe viață și pe moarte”, ne-au mărturisit surse de încredere de pe scena politică.

Vanghelie și Ponta au fost multă vreme colegi în PSD

Iată declarațiile pentru care Victor Ponta l-a acționat în instanță pe Marian Vanghelie

„Victor Ponta, pe vremea când era prim-ministru, le lua banii oamenilor de afaceri. Sunt stăpân pe ceea ce spun. Victor Viorel Ponta a luat o sumă foarte mare de la un om de afaceri. Dacă dânsul vrea sau nu să recunoască este problema dumnealui” (Marian Vanghelie)

„Pe Geoană l-au dat afară pentru că urma să candideze pentru funcția de premier. Vă dați seama că Geoană ar fi ieșit învingător, nu se compară experiența lui cu a lui Ponta. Eu voiam să candidez pe postul lui Liviu Dragnea, așa că s-au descotoroșit și de mine” (Marian Vanghelie)

“Mi-a spus Crin Antonescu că a fost amenințat de Ponta cu închisoarea atunci când nu a mai vrut să voteze în Parlament. S-a întâmplat la o masă cu mai mulți oameni din politică”. (Marian Vanghelie)

“Victor Ponta, Ilie Sârbu și George Maior au negociat lista cu numele persoanelor care trebuiau arestate. Pe listă erau Nichita, Orguța Vasilescu, Duicu, Nicolescu de la Argeș etc. Unii dintre aceștia erau nominalizările lui Ponta, pentru că începuseră să îl incomodeze, alte nominalizări erau din partea sistemului. Vorbim de lideri care trebuiau să dispară din viața politică” (Marian Vanghelie)

“ Victor Ponta s-a dus la Traian Băsescu, l-a rugat, s-a umilit, să îl pună ministru al Justiției. Băsescu nu a vrut, bineînțeles. Ați văzut toți pozele, așa face cu toată lumea. Miau! Miau! Miau! Traian Băsescu i-a găsit bine porecla de “pisicuț”. Vrea să pară mare, dar e mic rău de tot! (Marian Vanghelie)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI