Marian Vanghelie a rămas cu buza umflată: câți bani au recuperat polițiștii de la hoții care îl păgubiseră de 300.000 de euro

Andrei Cezar / 22.04.2020, 20:15
Marian Vanghelie a rămas cu buza umflată: câți bani au recuperat polițiștii de la hoții care îl păgubiseră de 300.000 de euro

Veste proastă pentru Marian Vanghelie. Polițiștii i-au prins pe hoții care, în luna ianuarie i-au spart casa și i-au furat bunuri în valoare de 300.000 de euro, însă fostul primar al Sectorului 5 nu și-a putut recupera mare lucru din pagubă.

Marian Vanghelie a rămas cu buza umflată: câți bani au recuperat polițiștii de la hoți

În luna ianuarie, Marian Vanghelia a fost ”călcat” de hoți, care i-au furat din vila sa din Snagov bunuri în valoare de aproximativ 300.000 de euro. Astăzi IPJ Ilfov a anunțat că indivizii au fost prinși, dar prejudiciul recuperat a fost de doar 7.300 de lei, câteva ceasuri și bijuterii. Fostul primar al Sectorului 5 nu a reușit, însă, să își recupereze și tabloul ”Cap de copil” de Gheorghe Pătrașcu, o operă de artă cu o valoare deosebită.

Potrivit unor surse din poliție, Vanghelie se afla în casă la etaj când hoții au dat spargerea, forțând un geam de la parter, scrie qwer.ro

Hoții au acționat la pont

Din comunicatul oamenilor legii reiese faptul că au fost reținuți, pentru 24 de ore, trei bărbați cu vârste cuprinse între 40 și 48 de ani. Aceștia acționau de regulă la pont, iar gruparea era specializată în furturi din locuințe ce aparțin persoanelor foarte înstărite. Cei trei indivizi vor fi duși mâine, 23 aprilie, în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea cu propunere de arestare preventivă.

 Marian Vanghelie a rămas cu buza umflată: câți bani au recuperat polițiștii de la hoții care îl păgubiseră de 300.000 de euro
Marian Vanghelie a rămas cu buza umflată: câți bani au recuperat polițiștii de la hoții care îl păgubiseră de 300.000 de euro

Cumunicatul integral al Poliției:

”În cursul zilei de astăzi polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat 4 percheziții la domiciliile mai multor persoane, membrii unei grupări specializate în săvârșirea furturilor din locuință.

Perchezițiile au avut loc pe raza Municipiului București (3) și pe raza județului Teleorman (1).

În fapt, în noaptea de 20/21 ianuarie a.c., în jurul orelor 03:30, persoana vătămată a sesizat faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns prin forțarea unei ferestre din material pvc, în locuința sa din satul Ghermănești, Stațiunea Snagov, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, respectiv bijuterii, ceasuri și un tablou, prejudiciul fiind estimat la 300.000 de euro.

În urma activităților invesigativ-operative, a reieșit faptul că la comiterea faptei au participat membrii unei grupări infracționale, specializată în comiterea de infracțiuni de furt din locuințe, ce acționau de regulă la pont și cu precădere în dauna persoanelor ce dispun de sume mari de bani.

Astfel, polițiștii ilfoveni au identificat 3 bărbați, cu vârste între 40 și 48 de ani, bănuiți de comiterea faptei de furt reclamată.

În urma perchezițiilor 4 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, pentru cercetări.

Totodată polițiștii au ridicat mai multe bunuri, respectiv suma de 7.300 de lei, ceasuri și bijuterii, în vederea continuării cercetărilor.

În urma probatoriului administrat, polițiștii din Ilfov i-au reținut pe cei 3 bărbați pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea cu propuneri de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, activitatea de urmărire penală efectuându-se sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”.

Marian Vanghelie are și el, la rândul lui, probleme cu legea. Fostul primar din Sectorul 5 este acuzat de DNA de șpăgi de în valoare 30 de milioane de euro. Procesul se judecă din 2015 la Tribunalul București.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI