EXCLUSIV. Cum a reacționat mama copilului care a murit după o anestezie la dentist. Ce complicații a suferit, de fapt, micuțul

Cazul șocant a debutat, la începutul acestei săptămâni, într-o clinică stomatologică, din Pitești. Momentele ireale s-au amplificat atunci când un băiețel de doar 4 ani și 8 luni a intrat în comă, la scurt timp după ce a primit o doză de anestezie, din partea medicului dentist. În seara de luni, a fost transferat de urgență la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, din Capitală, fiind în comă.

Cum a reacționat mama copilului care a murit după o anestezie la dentist

Copilul a intrat în comă în urma unei anestezii generale efectuată luni la un cabinet stomatologic privat, din orașul Pitești. Odată transportat în Capitală, a fost ținut în viață cu ajutorul aparatelor și nu și-a mai revenit. În seara de miercuri, medicii care s-au ocupat de caz au anunțat că băiețelul a decedat.

EXCLUSIV. Cum a reacționat mama copilului care a murit după o anestezie la dentist. Ce complicații a suferit, de fapt, micuțul

Copilul de 4 ani și 8 ani a murit după o ce a primit o anestezie generală la dentist

Stomatologul i-a aplicat copilului de 4 ani o anestezie generală. Înainte de a fi transportat în București, medicii solicitați să intervină la fața locului au făcut tot posibilul să-l facă pe copil să își revină. Sursele Impact ne-au transmis că au avut loc manevre de resuscitare de aproximativ o oră și 40 de minute. Totul deși protocolul standard este de doar 40 de minute. De asemenea, dozajul anestezicului a fost unul corect, mai susțin cei apropiați anchetei în curs, declanșată de autorități. În plus, a fost stabilit și motivul pentru care micuțul a suferit complicații care i-au curmat viața.

Ce complicații a suferit, de fapt, băiețelul de 4 ani

Copilul era alergic la unul dintre compușii din anestezicul folosit, însă nici părinții nu aveau habar de acest lucru. Ulterior a mai fost stabilit și că acesta avea o malformație la nivelul inimii. Nici despre o asemenea complicații părinții micuțului nu cunoșteau mai multe detalii. Au aflat totul abia când medicii le-au prezentat verdictul sumbru. La auzul veștilor cumplite, că micuțul a murit, mama băiatului a suferit un șoc atât de puternic, încât a leșinat.

Inspectorii sanitari au interzis activitatea de anestezie-analgosedare pentru toate cele cinci cabinete medicale din clinica medicală, care își desfășurau activitatea în Pitești. Clinica în care a fost sedat copilul de 4 ani și 8 ani nu avea o avea o autorizație de funcționare. De aceea, în momentul în care s-au efectuat procedurile de resuscitare, acest lucru s-ar putea traduce prin malpraxis. Stomatologului care a efectuat anestezia cel mai probabil îi va fi ridicată și autorizația de a mai practica această meserie. Totodată, în cadrul anchetei aflate în plină desfășurare, acesta a declarat că a anesteziat peste 400 de pacienți, copii, fără a întâlni vreodată probleme de acest tip. Clinica a primit și o amendă contravențională de 20.000 de lei. Colegiului Medicilor Dentişti s-a sesizat odată ce a izbucnit acest scandal de proporții, la fel și polițiștii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI